MENUMENU

Nieuw schrift

Wat is die zomervakantie omgevlogen! De kinderen gaan al weer bijna twee weken naar school. Het enige wat er aan die tijd herinnert, is mijn nog wat door de zon gebruinde huid. Gelukkig houdt het mooie weer aan en geniet ik zoveel mogelijk van de nazomer.

Seizoenen
Maar ondanks het weer, merk ik aan alles dat de zomer op zijn einde loopt. De plantjes staan er niet meer zo fleurig bij, spinnenwebben bedekken de heg, ’s avonds wordt het snel fris en ook al eerder donker. En hoeveel ik ook van de zomer houd, eerlijk gezegd kan ik die loop van de seizoenen best waarderen.

Blanco schrift
Na zo’n lange vakantie is het net alsof ik opnieuw mag beginnen. Net zoals de kinderen in hun nieuwe, blanco schriften mogen gaan schrijven. Ze weten nog niet wat er allemaal in komt te staan en zijn extra gemotiveerd om netjes te werken op de eerste bladzijden. Zo kijk ik er naar uit om in mijn ‘nieuwe schrift’ te gaan schrijven. Een schrift vol voornemens.

Wekker
Nu weer elke morgen voor dag en dauw de wekker gaat, ga ik dus vol nieuwe energie aan de slag. Eén van die voornemens. Er ligt – zo net na de vakantie – voldoende werk te wachten. Dan valt het me ineens op dat het ’s morgens aanmerkelijk later licht wordt, sterker de lamp boven de ontbijttafel moet zelfs al aan. Nog even en de kinderen zullen weer in het donker naar school gaan…

In zijn hand
De campagne ‘Wij gaan weer naar school’ start niet voor niets bij de aanvang van de scholen. Want wat een gevaren liggen er elke dag op de loer…
Spontaan borrelt er een gebed op. Een gebed – zo teken ik op in mijn fictieve, nog bijna blanco schriftje – om elke morgen bij het afgaan van de wekker te bidden. Niet alleen voor mezelf, voor mijn kinderen, maar voor iedereen, voor de hele wereld. God houdt immers de hele wereld in zijn hand. Wat een geruststelling!

Heer, ik wil u vragen:
Wilt u deze nieuwe dag
mij weer op handen dragen?

2 reacties op “Nieuw schrift
 1. kleeblatt schreef:

  Iedere keer weer geven jou verhalen kracht en moed, zo mooi bedankt Irma.Groetjes van Maria

  • Irma schreef:

   En iedere keer ben ik, op mijn beurt, dankbaar om zo’n fijne reactie te mogen aantreffen. Dank voor je bemoedigende woorden, Maria!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
1 september 2016
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars