Nieuwe relatie vader OG3NE helpt hem het leven weer oppakken

De vader van de meiden van O’G3NE is een jaar na het overlijden van zijn vrouw weer verliefd. Rick Vol, de vader van Lisa, Amy en Shelley van het Fijnaartse O’G3NE, verloor een jaar geleden hun moeder en zijn vrouw Isolde. Zij was ziek ten tijde van het Eurovisie Songfestival. Het liedje dat O’G3NE daar zong ging dan ook over haar: ‘Lights and Shadows’. Na een donker jaar van rouw is er in het leven van vader Rick weer een nieuwe liefde.

Tot de dood ons scheidt

Sta je er wel eens bij stil dat je niet samen oud zou kunnen worden, omdat je partner overlijdt? Veel mensen maken het mee, maar weinigen houden er rekening mee. Hoe kun je dat ook? De belofte bij elkaar te blijven ‘tot de dood ons scheidt’ bedoel je levenslang. Maar wat als er een heel stuk van jouw leven overblijft bij het overlijden van je partner? Praat je er wel eens over met elkaar wat je dan zou doen? Of heb je er wel eens over gepraat met je partner vlak voor hij of zij overleed?

Drempel

Toen mijn tante overleed, kreeg mijn oom ook na een jaar een nieuwe relatie. Dat was voor sommigen toch even een drempel waar ze overheen moesten. En ergens merkte ik bij mezelf ook een soort onbewuste gedachte dat als een huwelijk stopt door overlijden het samen leven van iemand ook stopt. Dat is misschien ook het dominante beeld dat we bij onze oma’s zien en zagen. Maar misschien ook vanuit een idee dat een partner niet vervangen kan of mag worden. Allemaal onbewuste gedachten die nog helemaal geen oordeel inhouden. Ik zag dat mijn oom ervan opknapte. En hij heeft daarna nog hele goede jaren gehad. Daar ben ik erg blij mee.

Je leven oppakken met een nieuwe liefde

O’G3NE’s vader Rick Vol vertelt enthousiast op Facebook dat hij een relatie heeft met Janine Aarts. “Je leven oppakken gaat pas lukken als iemand je laat zien en voelen dat er nog een leven is”, legt hij uit op Facebook. “Daarom nu genieten van deze zomervakantie met Janine. ” En hij sluit het bericht af met een hartje.

Ik vond het een mooie zin: “Je leven oppakken gaat pas lukken als iemand je laat zien en voelen dat er nog een leven is.” Hoe kun je je leven oppakken als je geen leven voelt? Niet iedereen heeft daarvoor een nieuwe liefdesrelatie nodig. Maar we zouden het mogen gunnen aan deze mensen. Dat doet niks af aan de nagedachtenis van de overleden partner, maar geeft wel zin en levenslust om het leven weer op te pakken.

Wat betekent het voor jou om bij elkaar te blijven ‘tot de dood ons scheidt’?

Foto: Facebook Rick Vol 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
14 augustus 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief