Omgaan met nieuwsberichten

Vanmorgen was er weer veel nieuws. Ik merk dat ik me er soms voor afsluit. En dat voelt dan als niet-betrokken of naïef. Maar ook voelt het goed, want zonder de wereldproblemen op mijn schouders ga ik een stuk lichter door het leven. Het is een vorm van zelfbescherming.

Narigheid

Referendum en onrust in Catalonië, schietpartij bij een concert in Las Vegas, verwoestingen Zuid-Amerika door orkaan Maria (en Irma)… Wat een narigheid. Ik word daar niet blij van. Het lastige is dat ik er eigenlijk ook niet zoveel mee kan. Ik kan opschrikken, meevoelen en een kaarsje aansteken of een gebed bidden, maar verder?

Minder machteloos

Zijn het berichten als die waarin prinses Laurentien iets zegt over pubergedrag, of is het een item over de EK dames volleybalfinale (die Oranje helaas verloor) of gaat het over het eerste Duitse homohuwelijk dan voelt het veel beter. Ik word er in ieder geval niet echt somber van. Het zijn berichten waar ik iets mee kan of waarbij het er soms zeker wel toe doet wat ik er van denk. Neem dat pubergedrag…

Hoe ga jij om met nieuwsberichten?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
2 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief