Nooit buitensluiten

In deze inspirerende hutspot vertelt een juf dat ze een haar klas maar een regel hebben: het is verboden om buiten te sluiten!

Die regel geldt voor iedereen, ook voor de juf. ‘Als je buitensluit, verbreek je het contact, terwijl ieder mens op zoek is naar relaties. Dat is een basisbehoefte van ieder mens.’

Vanuit het geloof zou je ook kunnen zeggen, dat contact een verlangen is, dat God in ieder mens heeft gelegd. Zoals Adam, de eerste mens, zich niet compleet voelde zonder iemand die bij hem hoorde. Zo zoeken ook wij voortdurend contact. Niet alleen in het huwelijk, maar ook in vriendschappen, op ons werk, op de sportclub: overal waar we zijn.

Voel jij je weleens buitengesloten en sluit je zelf weleens iemand buiten?

Fotografie: Clint Mickel|┬áLonely Shoe | Flickr – Photo Sharing!

 

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Steven Geldof

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars