MENUMENU

Om te bidden heb je niet veel nodig

Bid jij wel eens? Ik maar zelden. Tenminste, voor mijn gevoel. Want mijn gevoel zegt dat je voor bidden de tijd moet nemen, stil moet worden, rust in je kop moet hebben. Maar een gebed kan je ook zomaar overkomen.

Wat dat betreft heb ik altijd veel steun aan dat versje van Toon Hermans:

“Soms bid ik ’s morgens wat, als ik me sta te wassen. En af en toe, gewoon té gek, dan bid ik – onder het plassen.”

Om te bidden heb je niet veel nodig. Je hoeft geen stil plekje te zoeken, te knielen, je handen te vouwen, je ogen dicht te doen, de juiste woorden te hebben. Een gebed kan zomaar in je opkomen. Bidden kan en mag je overal en op elke manier.

Eén van de meest eenvoudige, maar ook indringende gebeden is het Jezusgebed. Er zijn verschillende varianten van dit gebed, maar het is altijd zo eenvoudig dat iedereen het kan onthouden. Eén versie gaat zo: “Heer Jezus Christus, ontferm u over mij”. Dit gebed kun je overal en altijd bidden, waar je ook gaat, net zo lang tot de woorden als het ware de achtergrond van je gedachten worden.

We wensen je toe dat dit gebed met je mee mag gaan. Dat je echt mag ervaren: de Heer Jezus Christus ontfermt zich over mij! Onze tip: begin er gewoon eens mee. Heel klein, zomaar af en toe. En wil je toch eens echt de tijd nemen voor het Jezusgebed, dan wijzen we je graag op deze meditatie over het Jezusgebed op de website Een kwartier voor God.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 augustus 2013
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars