MENUMENU

Ik omarm diversiteit – Beautiful

Vandaag ontving ik het mooiste sieraad dat ik voor kerst kan dragen, een armband van Omar Munie. De armband is gemaakt van leer, opvallende oranje stof en heeft een stoere sluiting van metaal.
Op de beschrijving die ik erbij krijg, wordt uitgelegd dat de stof komt van reddingsvesten van vluchtelingen die Europa levend hebben bereikt. De band is daarmee een teken van hoop en leven.

Binnenkant

Aan de binnenkant van de armband staat de tekst: ik omarm diversiteit. Vluchtelingen die naar Europa komen zijn anders dan ik. Ze hebben vaak een andere kleur, hebben een andere godsdienst, zijn anders opgeleid. Hoe anders ze ook zijn: ik heb hen nodig en zij mij om samen een goed leven te krijgen in Europa.

Omar Munie

Omar Munie is niet zomaar een tassenontwerper. Hij kwam als vluchteling  uit Somalië naar Nederland en bleek een uitzonderlijk talent te hebben voor mode. In het maken van tassen kan hij zich helemaal uitleven. Zijn tassen zijn wereldwijd bekend. Omar Munie probeert altijd meer te doen voor de wereld dan alleen het maken van mooie tassen. Deze armband is een goed voorbeeld van hoe hij in de wereld wil staan.

Verbondenheid

In mijn dagelijks leven probeer ik ook contact te zoeken met mensen die anders zijn dan ik Dat maakt mijn leven extra waardevol, omdat ieder ander mens, iets bijzonders in mijn leven brengt.  Voor mij heeft dat ook iets met God te maken. Juist dat alle mensen zo enorm verschillend zijn en dat in de veelkleurigheid van mensen Gods grootheid te zien valt.

De armband van Omar Munie zal ik met kerst zeker dragen, als een prachtig teken van hoop op een wereld waarin mensen in verbondenheid met elkaar leven.

Linkje naar de omarmband voor diversiteit

Een reactie op “Ik omarm diversiteit – Beautiful
 1. Mar schreef:

  Ja is heel mooi. Ik probeer ook goed te zorgen voor mijn medemens. Iemand waar ik altijd aan dacht in tijden dat ze niks had zei tegen mij dat als je niet in allah gelooft je geen goed mens kan zijn…ikzelf oordeel daar niet over en maak geen onderscheid.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
9 december 2016
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars