MENUMENU

Onder zijn vleugels

De reis lijkt voorspoedig te verlopen. Het is wel druk op de weg, maar we kunnen goed doorrijden. Nog een kwartiertje en dan zijn we weer thuis.

Waarschuwingsborden boven de weg

Maar dan floepen plotseling de waarschuwingsborden boven de weg op 70, om al snel over te springen op 50. Grote pijlen en kruisen geven aan dat er twee weghelften afgesloten zijn en dat het verkeer naar de andere banen moet verhuizen. Eén tunnelhelft van de Beneluxtunnel is afgesloten en dat veroorzaakt de opstopping.

De dierenambulance

Het verkeer ritst keurig naar de twee vrije banen en we rijden met een rustig gangetje verder. Vlak voor de tunnel nadert een dierenambulance over de afgesloten rijbaan. En net voordat we de berijdbare kant van de tunnel induiken zien we de oorzaak van alle heisa: een dappere moedergans die de nu vrije weg oversteekt met in haar kielzog een stuk of acht kuikens. Nerveus kijkt ze om zich heen om te zien of ze haar allemaal volgen. Vervolgens waggelt ze nog naar een klein eigenwijsje die de andere kant dreigt op te gaan, om hem aan te sporen. Alles stelt zij voor hen in de waagschaal.

De A4 ligt zomaar plat

In de auto zijn we zomaar in ons schik omdat moederkloek het maar mooi voor elkaar wist te krijgen om die drukke A4 even plat te leggen. Ook zijn we onder de indruk, want de weg werd natuurlijk niet alleen afgesloten om hun leventjes te sparen, maar vooral ook om levensgevaarlijke situaties te voorkomen. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ik net even eerder op die plaats gereden had en moedergans met haar kleintjes vlak voor mijn auto waren opgedoken…

Zonder verder oponthoud, komen we veilig thuis aan. We zijn een paar minuten later dan gepland, maar ik had dit alleraandoenlijkst tafereeltje niet graag willen missen.

Onder Gods vleugels

De moedergans doet me  denken aan het beeld van God als een vogel, die een schuilplaats onder zijn vleugels biedt aan zijn jongen. Bij hem ben je veilig, hij beschermt je tegen regen, kou en vijanden, want hij springt voor je in de bres (lees hierover in de bijbel, bijv. in Psalm 91 : 4). Als je hem volgt, zul je het einddoel behalen al belooft hij niet dat, als je hem maar volgt, je pad altijd over rozen zal gaan. Nee, het pad is zeker niet altijd effen of zonder gevaar. Maar toch, hij belooft je wel dat hij bij je blijft en dat je veilig zult aankomen als je op hem je vertrouwen stelt.

Ik zag een kuikentje
Dat bij zijn moeder zat
Onder haar vleugels
Waar het veilig zat
Tegen regen, tegen zonneschijn
Heer, zo wil ik bij U zijn

In de schaduw van Uw vleugels
Wil ik schuilen, wil ik schuilen
In de schaduw van uw vleugels
Wil ik schuilen, o Heer

U bent mijn toevlucht
U bent mijn sterkte
U bent mijn schuilplaats
U o Heer

Ik zag een kuikentje
Dat bij zijn moeder zat
Onder haar vleugels
Waar het veilig zat
Zoals dat kuikentje
Klein en teer
Wil ik schuilen, o Heer

Tekst: Elly en Rikkert Zuiderveld

Mooi luisterlied: De schuilplaats van de Allerhoogste

0 reacties op “Onder zijn vleugels
1 Pings/Trackbacks op "Onder zijn vleugels"
 1. Best Editing Service

  The amount of written content has been growing exponentially recently, and it’s no wonder. For students, writing is an inseparable part of college and university assignments; for businesses, online publishing is a way to reach customers. The need for…

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 juni 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars