Maria, zijn ondertrouwde vrouw, welke zwanger was

Het is deze kerst 14 jaar geleden dat deze tekst uit het bijbelboek Lukas een hele speciale en bijzondere betekenis had. De zwangere Maria, de moeder van Jezus, raakte mij meer dan ooit.

Ondertrouwd én zwanger

Na een aantal onrustige en moeilijke jaren, was er al weer een tijdje stabiliteit in mijn leven. En dat was mede te danken aan de man die ik had leren kennen. We waren bijna twee jaar samen en hadden besloten dat we graag wilden trouwen. Vlak nadat we officieel in ondertrouw waren gegaan, bleek ik zwanger te zijn. Dat was allemaal in de maanden november en december, vaak genoeg mijn moeilijkste maanden van het jaar.

Meer Maria dan ooit

Maar dat jaar had ik daar absoluut geen last van! In een Kerstviering mocht ik het zelf voorlezen, dat verhaal uit Lukas met die zin: Maria, zijn ondertrouwde vrouw, welke zwanger was. Terwijl bijna niemand het nog wist, voelde ik me meer Maria dan ooit. En voelde ik meer met haar mee dan ooit. Ik voelde meer verwachting en hoop op nieuw leven dan ooit. Wat voelde dat bijzonder.

Verwachten en hopen

Wat bijzonder om te mogen verwachten en hopen. Juist in donkere dagen! Zo letterlijk (ondertrouwd en zwanger) heb ik het natuurlijk nooit weer meegemaakt, maar het gevoel komt elk jaar rond deze tijd wel weer terug. Een gevoel van hoop. Een lichtpuntje in donkere tijden, dat het nieuwe leven komt, hoe dan ook.

Ik wens je fijne, hoopvolle, verwachtingsvolle feestdagen.  

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
22 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief