MENUMENU

Maria, zijn ondertrouwde vrouw, welke zwanger was

Het is deze kerst 14 jaar geleden dat deze tekst uit het bijbelboek Lukas een hele speciale en bijzondere betekenis had. De zwangere Maria, de moeder van Jezus, raakte mij meer dan ooit.

Ondertrouwd én zwanger

Na een aantal onrustige en moeilijke jaren, was er al weer een tijdje stabiliteit in mijn leven. En dat was mede te danken aan de man die ik had leren kennen. We waren bijna twee jaar samen en hadden besloten dat we graag wilden trouwen. Vlak nadat we officieel in ondertrouw waren gegaan, bleek ik zwanger te zijn. Dat was allemaal in de maanden november en december, vaak genoeg mijn moeilijkste maanden van het jaar.

Meer Maria dan ooit

Maar dat jaar had ik daar absoluut geen last van! In een Kerstviering mocht ik het zelf voorlezen, dat verhaal uit Lukas met die zin: Maria, zijn ondertrouwde vrouw, welke zwanger was. Terwijl bijna niemand het nog wist, voelde ik me meer Maria dan ooit. En voelde ik meer met haar mee dan ooit. Ik voelde meer verwachting en hoop op nieuw leven dan ooit. Wat voelde dat bijzonder.

Verwachten en hopen

Wat bijzonder om te mogen verwachten en hopen. Juist in donkere dagen! Zo letterlijk (ondertrouwd en zwanger) heb ik het natuurlijk nooit weer meegemaakt, maar het gevoel komt elk jaar rond deze tijd wel weer terug. Een gevoel van hoop. Een lichtpuntje in donkere tijden, dat het nieuwe leven komt, hoe dan ook.

Ik wens je fijne, hoopvolle, verwachtingsvolle feestdagen.  

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
22 december 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars