Ongehoorzaam of ondeugend

Bij oma mag alles! Nee, bij oma mag veel, maar niet alles. Regelmatig logeren kleinkinderen bij oma en vaak geeft dit wel stof voor een blog. Vandaag gaat het over de driejarige Vera.

Vera

Voor de zomervakantie begint, mag Vera trakteren op de Peuterspeelzaal. Na de vakantie gaat ze naar de basisschool en ze is er ook hard aan toe met twee grote broers. Met een schaal vol lekkers gaat ze op stap. Papa gaat mee en maakt foto’s voor mama die aan het werk is.

 

Vier

De stoel staat klaar. Een peuter/kleutertroon met daarop een grote “4”. Maar Vera is pas half september jarig en dat duurt nog bijna drie maanden. Maar nu heeft ze vast een voorproefje op haar verjaardag en het hele repertoire liedjes wordt voor haar gezongen. Vera straalt, trakteert en is blij.

Ondeugend of ongehoorzaam?

De dag erna passen opa en oma op. Dan moet Vera naar opa en oma luisteren. “Vera, eerst je brood op eten en dan krijg je een ijsje”. Nee, Vera wil het ijsje nu. Als oma niet kijkt sluipt ze naar de vriezer, maar o, oma heeft het in de gaten. Vera lacht, Vera pruilt, Vera trekt haar hele trukendoos open, maar zonder succes.

Dan is oma het zat. “Vera, ik ga tellen. Eén, twee….drie! Met een brede grijns zegt Vera dan met volle mond: ”Je moet tot vier tellen, ik ben toch al een beetje vier! Het broodje wordt snel opgegeten en met een voldaan “klaar” uit een te volle mond staat het lege bordje op het aanrecht. Dan nu toch het ijsje.

In de Bijbel

Ook in de bijbel lezen we verhalen over ongehoorzaamheid. God moet soms ook tot vier tellen of nog veel verder. Maar Hij heeft geduld met ons, met jou en met mij.

Heb jij die ervaring ook? Ben jij ook ongehoorzaam? Hoe maak jij het dan weer goed?

Vera

foto: Van Dorland
One comment on “Ongehoorzaam of ondeugend
  1. Avatar Mar schreef:

    Ik denk dat er niemand is die aan al die regels voldoet. Ik ging eens googelen over ongehoorzaamheid en kwam een site tegen waar in stond gevaar color run, gevaar tv gevaar dokter, enz. Als je het zo leest kan ik het vanuit die visie wel begrijpen en het is maar hoe je overal mee omgaat en volgens mij is de medische wereld veel te commercieel en gebeuren dingen die morele grenzen overschrijden. Toch gaan we allemaal naar de dokter toch, of vertrouwen we erop dat Jezus ons zal genezen?. Vaak doen mensen geldzaken bij een bank die belegt in wapens, wie wil dat, maar wat niet weet wat niet deert..We kopen dat goedkope bloesje van 3,99 waar misschien iemand aan gewerkt heeft die zeer lange dagen maakt, in erbarmelijke omstandigheden leeft en zich met het loon niet goed kan voeden. Die bloemkool van 3,99 die bio is geteeld vinden we ook te duur..zo houden we alles lekker in stand. Ik ben maar een mens en perfect ben ik niet en ook nog ongehoorzaam maar het gaat mij allemaal aan het hart, boer zoekt vrouw, KRO ( katholieke omroep!)boer, lijkt toch een vriendelijke man, die een oud vergaan bedrijf weer heropenen en en varkens fokken in een land waar het niet zo streng is met regels.. , de mammas moeten op de grond liggen in ern beugel, ze is een fabriek en wordt ervook nog met gweld in geramd zo ik zag in een filmpje, een mens zijn hart breekt en dit wil die man gaan doen en moet een gezellig programma worden..maar alles wat je kan doen is protesteren ( kan je doen bij varkensinnood)dus ik hoop vandaag weer wat kansen om de wereld een beetje mooier te maken!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
5 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief