MENUMENU

Ongehoorzaam of ondeugend

Bij oma mag alles! Nee, bij oma mag veel, maar niet alles. Regelmatig logeren kleinkinderen bij oma en vaak geeft dit wel stof voor een blog. Vandaag gaat het over de driejarige Vera.

Vera

Voor de zomervakantie begint, mag Vera trakteren op de Peuterspeelzaal. Na de vakantie gaat ze naar de basisschool en ze is er ook hard aan toe met twee grote broers. Met een schaal vol lekkers gaat ze op stap. Papa gaat mee en maakt foto’s voor mama die aan het werk is.

 

Vier

De stoel staat klaar. Een peuter/kleutertroon met daarop een grote “4”. Maar Vera is pas half september jarig en dat duurt nog bijna drie maanden. Maar nu heeft ze vast een voorproefje op haar verjaardag en het hele repertoire liedjes wordt voor haar gezongen. Vera straalt, trakteert en is blij.

Ondeugend of ongehoorzaam?

De dag erna passen opa en oma op. Dan moet Vera naar opa en oma luisteren. “Vera, eerst je brood op eten en dan krijg je een ijsje”. Nee, Vera wil het ijsje nu. Als oma niet kijkt sluipt ze naar de vriezer, maar o, oma heeft het in de gaten. Vera lacht, Vera pruilt, Vera trekt haar hele trukendoos open, maar zonder succes.

Dan is oma het zat. “Vera, ik ga tellen. Eén, twee….drie! Met een brede grijns zegt Vera dan met volle mond: ”Je moet tot vier tellen, ik ben toch al een beetje vier! Het broodje wordt snel opgegeten en met een voldaan “klaar” uit een te volle mond staat het lege bordje op het aanrecht. Dan nu toch het ijsje.

In de Bijbel

Ook in de bijbel lezen we verhalen over ongehoorzaamheid. God moet soms ook tot vier tellen of nog veel verder. Maar Hij heeft geduld met ons, met jou en met mij.

Heb jij die ervaring ook? Ben jij ook ongehoorzaam? Hoe maak jij het dan weer goed?

Vera

foto: Van Dorland

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars