Onthaasten

Vakantie, het is zo zalig, maar voordat je eenmaal bent waar je moet zijn... Lees hier hoe ik dit ervaar.

Het is chaotisch in en om het huis. Mijn man en ik lopen te rennen en te vliegen. Stiekem denken we: waarom beginnen we hier eigenlijk aan? We spreken het niet tegenover elkaar uit, maar gaan gestaag door met het inpakken van onze caravan.

We doen de huisdeur dicht, binden de fietsen achterop en gaan op weg om ons te installeren. Het terrein van de boerencamping oprijdend wordt er al gezwaaid naar ons. Het is niet de eerste keer dat we komen.

Ik stap uit en ruik de geur van koeien, van gras. Het voelt een beetje als thuiskomen.

Ons dubbelleven kan beginnen

De opbouw van ons tijdelijk buitenverblijf duurt een paar uurtjes, maar dan staat alles klaar voor gebruik voor de weekenden in de komende paar maanden. Ons dubbelleven kan beginnen, switchend tussen de dagelijkse hectiek thuis en de onthaasting in dit Brabantse land.

Daan komt aangehold. “Mam, ze hebben gevraagd of ik kom voetballen!!!!” Mijn man pakt ondertussen iets om te lezen. Ik overdenk de situatie: mijn echtgenoot die zit te lezen, terwijl hij thuis daar de rust niet voor vindt, mijn grote dochters die hier graag komen logeren, mijn zoon die we hier met een gerust hart zijn gang kunnen laten gaan……….

De geur van koffie komt mij vanuit de caravan tegemoet. Ik schenk twee mokken vol en ga zitten en doe voorlopig even helemaal……….. niets.

Foto: Bert Knottenbeld

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 juni 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief