Ontspan met creativiteit! 10 heel relaxte aanraders

In een drukke week waarin je van hot naar her loopt, is de kans groot dat ontspanning er bij inschiet. Zonde!

Een inkoppertje?

Waarschijnlijk is het een inkoppertje als ik zeg dat je het zonder ontspanning niet trekt. Eerder schreven we ook al dat genieten van levensbelang is. En dat vrije tijd een must is. Tot rust komen en ontspannen dus. Maar hoe doe je dat? Dat kan natuurlijk in een Spa en ook juist met sporten. Maar wist je dat je ook kunt ontspannen door je met creativiteit bezig te houden?

10 ontspannende aanraders met een vleugje creativiteit

Iedereen kan ontspannen met creativiteit. Sommige mensen zijn misschien creatiever dan andere, maar er zit iets van creativiteit in iedereen. En als je denkt van niet, kijk dan eens naar dit lijstje en probeer dat uit wat er het minst ‘apart’ voor je uitziet. Veel plezier!

1. Luisteren naar muziek kan erg ontspannend zijn. Je kan afdwalen in je eigen fantasie en je laten meevoeren door de muziek.

2. Schilderen kan heerlijk zijn. Geen inspiratie? Vraag een opdracht aan een bekende!

3. Knippen en plakken werkt ontspannend én verslavend. Verzin iets voor in je huis, een mobile of kunst voor aan de wand. Over bijvoorbeeld twee maanden kun je dan weer iets anders maken en zo heb je regelmatig iets nieuws in bijvoorbeeld de hal of op het toilet. Pinterest is een goede bron voor decoratieknutsels.

4. Schrijf je graag? Houd een dagboek bij!

5. Als je blij wordt van stoffen op de stoffenmarkt… ga dan aan de slag! Spreek een vaste avond af met jezelf waarop je achter de naaimachine kruipt!

6. Haal een stuk klei en begin gewoon. Je zult zien dat je op een gegeven moment iets maakt dat iets voorstelt. Vind je dat lastig? Begin dan met een praktisch voorwerp als een kaarsenstandaard of waxinelichtjeshouder.

7. Heb jij vaak grappige fantasie? Verzin verhalen en vertel ze of lees ze voor aan je neefjes en nichtjes, je eigen kinderen of op school.

8. Is er geen specifiek ‘materiaal’ dat je leuk vindt, begin dan bij een thema. In deze tijd liggen Sinterklaas en Kerst op je te wachten!

9. Rijgen, ga kralen rijgen! Je kunt er kettingen en armbanden van maken, maar ook ‘slingers’ voor in de kerstboom. En natuurlijk is een kralensliert een mooie finishing touch op een feestelijk gedekte tafel!

10. Koop een pakje bladerdeeg en duik de keuken in. Je kunt leuke figuurtjes maken en ze bestrooien met kaas. Lekker en leuk!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
7 februari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief