Oog in oog met de koning

Heb jij ook zo genoten op Koningsdag van de tv uitzending vanuit Tilburg ? Koning Willem Alexander en koningin Maxima maakten er samen een stralende dag van. Ze genoten van alles wat ze werd aangeboden en maakten Koningsdag voor de honderdduizenden toeschouwers onvergetelijk.

Selfie met de koning

Ik zag iets wat de afgelopen jaren een opmars nam. Mensen pakten gelijk hun mobiele telefoon om een selfie te maken. Met de koning. Een heel bizar iets, vind je niet ? Gewoonlijk ga je met iemand op de foto die je persoonlijk kent zoals je familie of vrienden. De koning glimlachte. Hij ging met mensen op de foto terwijl hij ze niet kende. Hij had ze nog nooit eerder gezien en waarschijnlijk ziet hij ze later ook nooit meer terug.l

 

Zou de prinses?

Ik verkeer in de gelukkige positie dat ik in Soest woon, vlak bij Paleis Soestdijk. Het houdt in dat je toch zo nu en dan om je heen kijkt in een winkelstraat. Zou Prinses Beatrix nou net zoveel van deze leuke winkel houden als ik? Komt ze er wel eens ? En dat pannenkoekenhuis in de Lage Vuursche, zou ze daar zitten met haar kleinkinderen ?

 

 
Of rondom het paleis, daar is ook met regelmaat wat te doen. De leden van het koninklijk huis schijnen er regelmatig te komen. Ik verbaas me dan over een colonne marechaussees die een auto vergezellen. Terwijl de auto langs zoeft kijk ik nieuwsgierig naar binnen. Zou onze koning er in zitten ? Of komt Prinses Beatrix even langs om herinneringen op te halen aan de tijd van weleer ? De sporen van het koninklijk huis zijn overal om mij heen. Ik ben in goed gezelschap.

Uitkijken naar …

Kijken of ik iemand van het koninklijk huis zie kan ik eenvoudig doen. Er is niemand die er wat van kan zeggen. De leden van het koninklijk huis kennen mij niet. Zij zijn bekende gezichten, ik niet. Ik ben in hun ogen een onbekende Nederlander. Hoe anders is dat met die andere Koning.

In de kerk zingen we iedere zondag voor de Koning. We hoeven niet te wachten tot het Koningsdag is. Ik zing vol overgave mee, en dat alles kan ik doen zonder dat er een vlaggetje op mijn wangen geschminkt is. Mijn relatie met de Koning der Koningen is anders dan die met Koning Willem Alexander. Ik dien een koning die ik persoonlijk ken. En het bijzondere; de Koning der Koningen kent mij ook. Mijn naam staat in Zijn hand. Alle dagen van mijn leven zijn bij Hem bekend. Hij doorgrondt mij en kent mij. Ik ben niet zomaar een gezicht op een selfie; ik ben een geliefd kind van God.

Oog in oog met De Koning

Ik was niet in Tilburg dit jaar. Ik zat voor de tv en keek, net zoals jij waarschijnlijk. De koning zag ik. De Koning der Koningen zie ik nu nog niet, maar eens …

Eens zal ik oog in oog staan met de Koning.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 april 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief