Ook op sociale media kun je echt wat voor de ander betekenen

Onze reacties op social media liegen er soms niet om. Wat kunnen we elkaar de maat nemen, en uitmaken voor alles wat lelijk is. Maar soms ontdek je in al die reacties op alle berichten ineens een pareltje.

Support

Nederland schijnt in zijn reacties op social media tot één van de grofste landen te horen. We schelden niet alleen met nare ziektes. De Volkskrant schreef laatst het anonieme verhaal op van een van de honderden medewerkers die Facebook moeten schoonhouden van onze bagger. Ze worden er zelf ‘gek’ van. Maar toch… soms ontdek je binnen het verbale geweld op social media een blinkend pareltje. Een kleine groep van mensen die zich kwetsbaar opstelt en anderen troost biedt.

Cry out to Jesus

Ik typte het liedje Cry out to Jesus in, van de band Third Day. Het nummer begint met de zin: To everyone who lost someone they love, long before it was there time. You feel like the days you had were not enough before you said goodbye.

Deze woorden raken me. De tekst is aangrijpend en troostend tegelijk. Het gaat over het leven dat een loopje met je neemt, je soms ruw behandelt. Dat je afscheid van iemand laat nemen, nog heel lang voordat je daaraan toe was. Een huwelijk dat moeizaam blijft, hoeveel moeite je er ook voor doet. Een verslaving die niet op te lossen is. Bij al deze dingen mogen we het uitroepen, uithuilen bij Jezus. Hij geeft hoop aan de hopeloze, rust voor wie bezorgd is en liefde voor degene met een gebroken hart. Prachtige woorden waar je echt wat aan hebt.

Een arm om je heen

Als je even scrollt, vind je de reacties onder het nummer. En als je deze leest, bevind je je plotseling in een kleine gemeenschap van mensen die vertellen wat dit nummer voor hen betekent. Mensen die verliezen lijden. Die werkloos zijn of een ziekte hebben. Mensen met angstklachten, depressies, stoornissen. Mensen die kwetsbaar hun verhaal vertellen, elkaar steunen, begrijpen. De ene moeder die voor de ander bidt. Beiden hebben ze een kind verloren.

Hoop

Deze kant van social media is er eentje waar je een beetje stil van wordt. En waar je een glimpje hoop ziet. We kunnen er voor die ander zijn. Op afstand en vanachter je mobiel kun je een luisteraar en een bidder voor die ander zijn. En zo een arm om die ander heen slaan.

Cry out to Jesus

Welk nummer heeft een bijzondere betekenis voor jou?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 juni 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief