Op slot

Afgelopen week was ik in Amsterdam in zo’n IT-datacenter die veel grote bedrijven hebben. Voordat je binnen bent moet je door twee sluizen en vier poortjes. Dat werk. Het geeft mij altijd een nogal opgesloten gevoel. Eenmaal binnen had ik overigens een leuk en goed gesprek. De koffie was ook niet verkeerd.

Toen ik eind van de middag naar huis toe ging, zette ik mijn tas in de auto en legde vast telefoon, sleutels en portemonnee op de voorstoel neer. Op het moment dat ik mij omdraaide om mijn jasje op de achterbank te leggen, viel de deur in het slot. Ook echt op slot. Daar stond ik dan, zonder portemonnee en telefoon.

Er restte mij niets dan weer door die poortjes naar binnen te gaan en de portier te vragen voor mij de ANWB te bellen. Het duurde gelukkig niet lang voordat de ANWB kwam. De monteur was erg relaxed. Hij pakte een apparaatje en een heel lang ijzerdraad uit zijn bus. Binnen drie tellen had hij de deur iets open gewrikt en het slot geopend. ‘Als ik niet zo’n apparaat had gehad meneer, waren er heel wat mensen in de aap gelogeerd’. Dat wil ik graag geloven. Je staat er immers knap beteuterd bij te kijken, als alles binnen ligt behalve jij. Ik bedankte hem dat hij de deur had geopend en mij op weg had geholpen. Op de terugweg naar huis voelde ik mij behoorlijk opgelucht. Sloten zijn er om open te gaan.

Ook veel grotere sloten in het leven kunnen worden geopend. Dat kost vaak heel veel moeite en er was zelfs een kruis voor nodig. Maar dat kruis helpt je wel op weg en zorgt dat je verder kan. Op weg naar huis.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 oktober 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief