Op weg naar Pasen

We vertrokken uit Rotterdam. Er waren wat straten afgesloten, dus werden we met een omweg door de stad naar de ring geleid. Het was geen straf dit keer. Heerlijk weer.

Voorjaar

Bijzonder is dat, zo’n eerste mooie, warme dag van het jaar. Iedereen is op straat. Alles gaat gemoedelijk. Buren begroeten elkaar. Fietsers wachten lekker in de zon voor roodlicht. De stoep wordt een terras. Man leest krant in deuropening. Dat beeld.

Nog zo’n beeld: Vrouw zeemt raam. De zon is ongenadig, vandaar. Geen beeld is mooier dan dat van iemand die half op vensterbank en kruk de ramen zeemt. Weg alle vuiligheid. Schone ramen, heldere blik.

Op bezoek

Ondertussen verlieten wij Rotterdam en reden richting Scheveningen. We gingen op bezoek.

In Scheveningen aangekomen, liepen we, inmiddels met z’n drieën, naar de boulevard. Honderd verhalen kregen we te horen. Uitleggen waar alles in de buurt zit. Daar is mijn school. Deze groenteboer is heel aardig. Daar haal ik altijd fruit voor op de groep. Vrolijkheid met een tintje…

Ruimte

Af en toe een spontane kroel. Het weer werkte mee. Op de boulevard liepen we heerlijk in de zon. Genietend van elkaar en het weer. Af en toe voel ik zijn hand in de mijne, zachtjes, stilletjes knijpend. De luiken gingen weer open. Heel langzaam op weg naar een nieuwe, heldere blik. Ondertussen aten we friet met kibbeling.

Mooi en ontroerend om te zien dat wat zo gesloten, zo dicht zat, langzaamaan toch weer ontluikt. Ruimte. Lucht. Zachtjes warmen aan de zon. Zachtjes, stilletjes.

Volgens mij zijn we op weg naar Pasen!

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars