Gevonden: Nieuw team MijnKerk.nl

Er is veel gebeurd achter de schermen van MijnKerk.nl in onze zoektocht naar een nieuw team. Met Adrie en Fred heb ik heerlijk samengewerkt en zij zijn een grote inspiratie voor mij. Ik heb zelf nagedacht over wat ik zou willen doen. Ja, ik wilde heel graag verbonden blijven aan MijnKerk.nl en vind het prettig dat ik dat niet meer alleen als vrijwilliger mag doen, maar als betaalde kracht.

Maar wie zouden mijn nieuwe teamgenoten worden?

Zwijgen
Projectleider Martijn Vellekoop zette de advertenties uit. Wat een geluk dat ik hoorde dat er nieuwe mensen werden gevonden. Mensen die er zin hebben om te pionieren met MijnKerk.nl. Toen ik eenmaal wist wie het werden, begon mijn eerste klus: zwijgen, niets zeggen, mond houden. Niemand mocht het weten wie de nieuwe mensen waren. In de chat op facebook vroegen vasthoudende bloggers zich af of ik toch iets wilde onthullen. Ik bleef zwijgen.

Groot nieuws
Ik ben blij dat vanmorgen het grote nieuws gedeeld is en er een persbericht is rondgestuurd, zodat iedereen eindelijk mag weten wie de mensen zijn van het nieuwe team. Dankbaar ben ik voor dominee Otto Grevink en Marrit van Luxemburg (als hoofdredacteur), die samen met mij het nieuwe kernteam gaan vormen. Marrit neemt een aanloop in het werk in april en gaat in mei volledig aan de slag en Otto begint in juni. Wordt vervolgd! Het persbericht vind je hieronder.

Persbericht: Nieuw team voor MijnKerk.nl

Ds. Otto Grevink (Waalwijk) en ds. Janneke Nijboer (Noordwijk) worden de nieuwe internetdominees van de website MijnKerk.nl. Marrit van Luxemburg wordt hoofdredacteur van deze community.

Persfoto Otto Grevink (c) Marieke ViergeverOp vrijdag 8 april wordt het nieuwe team van MijnKerk.nl gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht van de Protestantse Kerk in Nederland . Tevens wordt er op deze bijeenkomst afscheid genomen van ds. Fred Omvlee en mw. Adrie Stemmer. Ds. Fred Omvlee was de eerste internetpredikant van MijnKerk.nl. Mw. Adrie Stemmer was de eerste hoofdredacteur van deze site. Zij vertrekken vanwege het eindigen van de contracttijd en het aanbreken van een nieuwe fase in het project.

Groeiende community
Martijn Vellekoop, coördinator pioniersplekken van de Protestantse Kerk in Nederland: “Wij zijn ongelooflijk dankbaar voor het werk dat Fred en Adrie hebben gedaan. Het waren echte pioniers die met veel enthousiasme en inzet vanuit het niets een groeiende community hebben weten te creëren.”

MijnKerk.nl is dé online kerk voor mensen die niet of nauwelijks (meer) naar de kerk gaan. Gemiddeld bezoeken zo’n 15.000 mensen per maand de site. Vanaf de start zijn er al zo’n 4.500 digitale kaarsjes aangestoken. Daarnaast is er een facebookpagina met ruim 5000 fans. Naast de online gemeenschap organiseert MijnKerk.nl af en toe meet ups in het land waar ‘MijnKerkers.nl’ elkaar in levende lijven kunnen ontmoeten.

MijnKerk.nl is in 2013 van start gegaan. Het is één van de momenteel ruim vijftig pioniersplekken van de Protestantse Kerk in Nederland: plekken waar de Protestantse Kerk probeert om met nieuwe vormen van kerkzijn nieuwe mensen aan te spreken.