MENUMENU

Opa en oma, vertel nog eens van vroeger

Vandaag is het opa en omadag. Huh? Ja, ook daar is een dag aan gewijd. Het  initiatief om een opa en oma dag te houden is van Marian McQuade. Ze wilde opa’s en oma’s een dagje extra verwennen, juist die opa’s en oma’s die niet dicht bij hun kleinkinderen wonen. Met deze dag wilde zij meer respect onder de jeugd vergaren voor de grootouders van de gemeenschap.

Bij opa en oma mag meer dan thuis

en ze hebben meestal veel meer lekkers in huis

‘t Is altijd gezellig en altijd fijn

en als ik later groot ben wil ik ook een opa zijn (en ik een oma)

Vertel nog eens van vroeger… MijnKerk tipt vrolijke opa-en-omaliedjes van de christelijke kinderboekenweek in 2016 met het thema Vroeger en een serie opa en omaboeken. Deze boeken hebben bijvoorbeeld tips over hoe je met elkaar kunt optrekken.

opa

Superkleinkind

Ieder kleinkind is natuurlijk een superkleinkind! Om op een leuke manier in gesprek te komen over geloof en andere onderwerpen, schreef Janneke Burger dit invulboek voor grootouders en kleinkinderen. Voor uit school, na het eten, voor het slapengaan, tijdens een logeerweekend of op een zondagmiddagbezoekje. Met onder meer: schrijf of teken wat je vandaag hebt gezien, een dilemma, een vraag over nu en vroeger, een bijbeltekst en vraag, en een gebed.

Meegroeien met je kleinkinderen

Dit boek geeft (kersverse) grootouders inspiratie voor deze nieuwe levensfase door middel van praktische informatie, ervaringen van andere opa’s en oma’s, stiltepagina’s en reflectievragen.
Als eigen kinderen ouders worden verandert er veel. Hoe geef je invulling aan het grootouderschap? Vaak halen opa’s en oma’s veel energie uit de relatie met je kleinkinderen; soms geeft het irritaties door niet goed afgestemde verwachtingen. De auteur Marja Bos-Meeuwsen geeft veel handvatten om hiermee op een goede wijze om te gaan.

Nog meer boeken voor opa’s en oma’s: een hele site. En ben je oom of tante, lees dan dit blog nog eens terug.

Foto: https://www.opanomadag.nl

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 juni 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars