Wat maakt jouw huisdier bijzonder?

Op zondag 5 oktober organiseert MijnKerk.nl een bijzondere dierendagviering in Schaarsbergen. Daarom zijn we op zoek naar verhalen van dierenvrienden. Yvon vertelt over haar passie voor verwaarloosde dieren.

Mijn dieren zijn altijd heel belangrijk geweest. Niet zozeer dat ik ze vertroetelde. Ik ben niet iemand van de schoothondjes. Ik ben iemand die dieren in huis haalt, die aan komen lopen. Die een hond uitzoekt die mishandeld is en een goed huis nodig heeft. Die kippen redt uit de legbatterij. En zelfs een pony redt van een eigenaar, die het dier mishandelde. Er zijn heel wat dieren geweest, die zo een goed leven bij ons hebben kunnen leiden.

Onze honden

Onze hondenkroost begon met Joep, uit het asiel en Binkie, gered uit een kennel. Bobby (bijnaam Gompie) volgde, blind, omdat hij als pup door een wilde kat in zijn ogen gekrabd werd. Daarna kwam Noeska, een Ierse setter uit het asiel en Guus, een vuilnisbakje, dat ook naar het asiel dreigde gebracht te worden. Ons dametje Rockey zat al twee jaar in het asiel. Ze heeft 5 kittens grootgebracht, De kittens werden bij ons geboren, maar helaas is hun moeder spoorloos  verdwenen. Doerak, mishandeld en vermoedelijk als fokteef gebruikt. Als laatste kwam Verdi, ons Vlaamse manneke. Ook als pup  ernstig mishandeld.

Onze katten

Alle katten die we opgevangen hebben, zijn komen aanlopen. Het begon met Peter. Om hem te redden, hebben we bij familie de vloer open moeten breken. We hoorden namelijk al een hele poos gemiauw onder de vloer. Het katje was in de kruipruimte terecht gekomen en kon er niet meer uit. Dat was onze Peter, die 18 jaar bij ons is geweest. Zo hebben er de afgelopen 40 jaar minstens 14 katten tot aan hun dood bij ons gewoond.

Foto: Yvon

En nu

De laatste dieren die we  opgenomen hebben zijn Verdi, een mishandelde labrador, Tijger, een rode kater (vondeling) en Jordy, een mishandelde pony. Alleen Jordy is nog bij ons. Van Verdi hebben we vorig jaar afscheid moeten nemen en Tijger hebben we in mei moeten laten inslapen. We hebben besloten niet meer actief naar een dier op zoek te gaan.  Maar als er een op ons pad komt, die hulp nodig heeft, dan hebben we vast wel een plek!

Zondag 5 oktober MijnKerk.nl Dierendagviering in Schaarsbergen