Overvol, in mijn huis en in mijn hoofd

Ik struikel in de gang over sportschoenen en de sidebar in de woonkamer is nooit langer dan een uurtje lekker leeg. Waar gaat het mis?

Overvol

Een beetje rommel is niet erg, maar ik voel aan mijn alles dat de rommel doorgesijpeld is in mijn hoofd. Ik heb geen overzicht en geen rust. Ik ben overvol en mijn lontje is kort. En dat wil ik allemaal helemaal niet. Ik ben op zoek naar gezelligheid en gelukkige momenten.
Geen zorgen: Ik weet dat ik er zijn mag zoals ik ben, ook mét al mijn rommel. Ik ben goed genoeg. Voor mijn vrienden en familie hoef ik de schijn niet op te houden: die weten allang dat ik een sloddervos ben. En ook voor God hoef ik me niet anders voor te doen.

Rommel aanpakken

Waarom wil ik het dan toch aanpakken? Omdat het aan me vreet. Ik vind het zo frustrerend. En ik lees overal dat je geest zich ook opruimt als je je huis op orde hebt. En dat wil ik heel graag. Vandaar.

Beginnen

Het allermoeilijkste vind ik beginnen. Er is altijd iets dat leuker of belangrijker lijkt. Terwijl ik precies weet hoe fijn ik me voel als ik alles wél op orde heb. Puntje van aandacht bij beginnen is ook: wáár – waar zal ik beginnen?

Tijd

Het tweede punt waar ik moeite mee heb is tijd. Want ja, de tijd om alleen de gang op te ruimen die kan ik wel maken. Maar mijn hele huis moet eigenlijk! En dan heb ik een week nodig! Minstens!

Plan

Omdat het zo niet langer kan (ha, dat klinkt flink dramatisch :-)) en mijn hoofd bijna barst, heb ik een plan gemaakt. Ja, ik heb inderdaad een week vrij gepland. Ik kijk enorm uit naar die week. Ik ga kiezen voor opruimen. Alle aandacht daarvoor. Maar ik weet dat ik na die week ook dingen anders moet gaan doen…

Tips

Ik heb gelezen over een APK voor je spullen. Je gaat met regelmaat je kamers door en vraagt je bij je spullen af of je het nodig hebt en hoe vaak je het gebruikt. Dat klinkt heel goed. En als je het kamer voor kamer of hoekje voor hoekje doet, is het misschien best haalbaar.

Maar hoe verder? Onder jullie zitten vast veel sloddervossen als ik, maar heus ook mensen die goed geordend zijn. Wil je je gouden tip delen?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 november 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief