Paaspannenkoeken

Premier Rutte zei: “Houd vol en blijf zoveel mogelijk thuis. Ook dit Paasweekeind. Ik doe een beroep op iedereen om Pasen thuis te vieren.” Dat betekent dat we niet gezellig bij familie gaan eten. Dit jaar kan dat niet. Wij helpen je om een gezellig paasontbijt te maken. Pannenkoeken zijn namelijk altijd goed, ook bij de lunch of de paasbruch. Kerk in Actie deelde dit recept uit Nicaragua, het land van de bananen.

Havermout pancakes met banaan
ontbijt voor 4

ingrediënten

  • 75 g havermout
  • 75 g bloem
  • 1 zakje (ca. 7 g) bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 ei
  • 175 ml melk
  • boter of olie om te bakken
  • 2 bananen, gepeld
  • 4 el (Griekse) yoghurt
  • kaneel
  • handje pecannoten, gehakt

Extra nodig: keukenmachine

Verwarm de oven voor op 100 °C. Maal de havermout tot meel fijn in een keukenmachine. Meng het samen met de bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een kom. Giet de helft van de melk erbij en roer met een garde goed door elkaar. Voeg het ei en de rest van de melk toe en roer tot een dik beslag.

Verwarm een klontje boter of olie in een koekenpan. Schep 3 hoopjes beslag in de pan. Zodra de pannenkoeken belletjes aan de bovenkant krijgen, keert u ze om. Bak ze nog even kort tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Houd ze warm in de oven en ga zo door tot het beslag op is. Snijd nu de bananen in dunne plakjes en bak ze in dezelfde pan tot ze bruin en gekaramelliseerd zijn.

Verdeel de havermout pancakes en de gebakken banaan over de borden of een schaal. Schep er een lepel yoghurt op en bestrooi met wat kaneel en de gehakte pecannoten.

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Thema: Blog
8 april 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief