MENUMENU

Pak jij de fiets of de auto? – Donderdagdiscussie

Heb je het ook gehoord of gelezen vanmorgen? Minder mensen willen met de fiets. Dit is vooral omdat de fietspaden steeds drukker worden. Maar het blijkt dat asociaal rijgedrag van andere fietsers ook een belangrijke reden voor mensen is om de fiets te laten staan.

Nadelen van fiets pakken

Heel hinderlijk is voor veel mensen dat tegenliggers of mensen voor hen met z’n drieën naast elkaar fietsen. Hoe kun je ze dan veilig passeren?
Richting aangeven wordt ook niet goed toegepast, laat staan dat mensen achterom kijken voor ze ‘ineens’ afslaan.

Nadelen van openbaar vervoer en auto

Interessant is wel dat in de nieuwsberichten geen aandacht geschonken wordt aan de negatieve kanten van het openbaar vervoer of de auto. Want die twee zijn de meest voorkomende alternatieve manieren van reizen.

Een trein is in de spits erg druk. Je bent niet verzekerd van een zitplaats. Bovendien heb je in je reis te maken met vertrektijden en dat is lang niet altijd precies als jij klaar bent om te vertrekken.

En de auto? Ook daarbij heb je te maken met asociaal rijgedrag en enorme drukte. Oké, met z’n drietjes op rij wordt er niet veel gereden 🙂 maar CO2 uitstoot heb je weer wel…

Donderdagdiscussie: Pak jij de fiets of…?

Waar loop jij tegen aan? En op basis waarvan kies jij je vervoersmiddel?

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
2 november 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars