MENUMENU

Papa… Mooie muziek voor vaderdag

Mijn vader is helaas overleden, al weer 14 jaar.
Ik vond hem als puber niet zo spannend, en ik kan best wat dingen oproepen die me niet zinden.
Maar als ik oude filmpjes zie, dan denk ik dat ik het ben.
Ik hoor van anderen dat ik dezelfde bewegingen met mijn handen maak.

Ik denk ook dat ik net zo over kerk en maatschappij denk als hij. Ik kan het niet meer checken, helaas. ‘Maar pa, ik lijk steeds meer op jou’… zou ik zeggen naar het ontroerende lied van Stef Bos.

Wat Stef zingt, gaat ook nog eens over geloof.
En dan wil ik tegen Stef zeggen: hoe jullie ook verschillend zijn in geloof, ik geloof juist dat we elkaar na de dood allemaal weer tegen komen. Hoe precies weet ik natuurlijk ook niet. Maar het lidmaatschap van de één of andere kerk is volgens mij iets wat God en Jezus ontgaat. Het gaat om het hele mens zijn!
Liefdevol, aandachtig, met keuzes die goed of minder goed kunnen uitpakken, met missers, maar volop mens.

Ik had een mooie vader, Jaap, waar ik nog geregeld mooie anekdotes over hoor.
Ik hoop dat ik steeds meer op hem lijk.
Ik drink in zijn geest op vaderdag een borreltje op hem!

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

(foto: familie Omvlee circa 1972)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
19 juni 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars