Papa… Mooie muziek voor vaderdag

Mijn vader is helaas overleden, al weer 14 jaar.
Ik vond hem als puber niet zo spannend, en ik kan best wat dingen oproepen die me niet zinden.
Maar als ik oude filmpjes zie, dan denk ik dat ik het ben.
Ik hoor van anderen dat ik dezelfde bewegingen met mijn handen maak.

Ik denk ook dat ik net zo over kerk en maatschappij denk als hij. Ik kan het niet meer checken, helaas. ‘Maar pa, ik lijk steeds meer op jou’… zou ik zeggen naar het ontroerende lied van Stef Bos.

Wat Stef zingt, gaat ook nog eens over geloof.
En dan wil ik tegen Stef zeggen: hoe jullie ook verschillend zijn in geloof, ik geloof juist dat we elkaar na de dood allemaal weer tegen komen. Hoe precies weet ik natuurlijk ook niet. Maar het lidmaatschap van de één of andere kerk is volgens mij iets wat God en Jezus ontgaat. Het gaat om het hele mens zijn!
Liefdevol, aandachtig, met keuzes die goed of minder goed kunnen uitpakken, met missers, maar volop mens.

Ik had een mooie vader, Jaap, waar ik nog geregeld mooie anekdotes over hoor.
Ik hoop dat ik steeds meer op hem lijk.
Ik drink in zijn geest op vaderdag een borreltje op hem!

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

(foto: familie Omvlee circa 1972)