Pappa kan álles!

Maria is haar lekkende kraan spuugzat. Doortastend gaat ze op zoek naar een oplossing. Maar is dat wel een goed idee? Een kijkje in het leven van Maria, moeder van een zoon en een tweeling.

De kraan lekt. Ik heb zo’n supersonische mooie; met een ‘gewoon’ deel en een schoonspuitdeel. Vaak duur, maar indertijd betaalbaar bij de Gamma. Alleen: hij lekt. Eigenlijk lekte het ding al direct na de koop maar na veel getob wist de manager van diezelfde Gamma, de man die even wanhopig werd van die zwangere vrouw met nesteldrang en mysterieus lekkende kraan, er nieuwe ringetjes in te doen. Sindsdien lekte de kraan dus niet meer.

Tot een maand of twee geleden. Als een gedegen klusser begon ik met de interventie: negeren. Werkte niet. Ook de interventies ‘schoonmaken’, ‘afwachten’ en ‘toespreken’ leverden niet het gewenste resultaat op. En zo eindigde Joost onder m’n gootsteen om de kraan los te schroeven. Met naast hem Lev die alles eens goed wilde bekijken.

Cruciale flash-back

Doe me een plezier en houd het volgende beeld vast:  ik de kraan vasthoudend, Joost half in het aanrechtkastje en een onderzoekende kleuter ernaast. Doen we nu even een voor het verhaal cruciale flash-back.

Afgelopen zomer liep ik met Lev aan mijn hand en Lente & Linde in de draagdoek (op respectievelijk mijn rug en mijn buik) over de galerij van een vriendin. Boven ons stond iemand haar witte was op te hangen. Precies voor mijn voeten viel een witte sok. Ik raapte gedachteloos de sok op, gooide de bungy-jumpende sok weer terug naar boven en liep door. Tien minuten later zei Lev uit het niets: “Jij kan écht álles mam!” “Waarom?” vroeg ik hem verbaasd. Zijn conclusie bleek verband te houden met de bungy-sok; dat je een sok zó terug naar boven kunt gooien, deed het ‘m. Ik heb er nadien nog maanden met plezier over gegrinnikt; ik kan écht álles!

Maar de kraan repareren dus niet.

Weer terug ik die de kraan vasthou, naar Joost liggend in dat keukenkastje met Lev er observerend naast. Na wat wrikken is de kraan los en kunnen we de ringen vervangen. Terwijl Joost de kraan weer terugschroeft en ik in stilte concludeer dat de interventie ‘schoonmaken’ best eens herhaald mag worden, zegt Lev ineens troostend tegen mij: “..maar jij kunt wél heel knap met sokken gooien mam!”

Foto: Spirit-Fire
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief