Pasen: kan dat, opstaan uit de dood? Inspiratiefilmpje van dominee Otto

Het is Pasen! We vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. Kan dat?

Tekst gaat hieronder verder

Is het mogelijk om uit een leven vol verleidingen van jaloezie, luiheid, hebzucht, lust, gulzigheid, ijdelheid en wraak op te staan naar een leven vol naastenliefde, ijver, gulheid, zuiverheid, matigheid, nederigheid en zachtmoedigheid? Dat lijkt bijna onmogelijk ja. Het is onmogelijk ja. Voor ons. Hoezeer we ook proberen om iets goeds van ons leven te maken; we staan toch weer telkens bloot aan verleidingen die onszelf in de weg zitten, maar ook tussen ons en anderen en tussen ons en God in staan.

Het is oké

En de boodschap van Pasen is: en toch is het mogelijk. Voor God. Het is niet erg meer. Het is oké. Jij bent oké voor God.

Sterker

De goede Jezus heeft ons leven zo doorleefd en is eraan dood gegaan, dat God dacht: maar hier laat ik het niet bij. Al die deugden zijn veel sterker dan alle verleidingen. En de enige manier om onszelf en anderen te kunnen vergeven is als God laat zien dat het goede inderdaad sterker is dan het kwade. De deugd sterker is dan de verleiding. De liefde sterker is dan de dood.

Er ligt veel achter ons, maar meer voor ons

Er ligt veel achter ons. En de afgelopen weken hebben we stilgestaan bij de voornaamste verleidingen die we voelen. Maar er ligt veel meer voor ons. Aan liefde. Omdat God ons liefheeft. En dan kunnen wij ook weer opstaan.

Ik wens je een heel gezegende Pasen toe!

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
1 april 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief