MENUMENU

Pasen: zo ver gaat onvoorwaardelijke liefde!

Op weg naar Pasen laat Martijn ons luisteren naar een lied van Katy Perry over onvoorwaardelijke liefde.

The Passion

Op zondag 20 maart wordt voor de eerste keer de Amerikaanse versie van ‘the Passion’ uitgezonden. Het slotnummer daar is het nummer ‘unconditionally’ van Katy Perry. Er is geen beter popnummer denkbaar die zo kernachtig weergeeft wat het wonder van Pasen is.

Het nummer van Katy Perry gaat over onvoorwaardelijke liefde. Katy zei er zelf over:

‘it’s about that unconditional love. It’s about that high, almost spiritual type of love.’

Onvoorwaardelijke liefde

Wanneer je zo intens zingt over onvoorwaardelijke liefde, dan kan het bijna niet anders of het gaat spiritueel aanvoelen. Omdat het gaat over liefde die Gods karakter weerspiegelt. Het is liefde waar alles in zit: vergeving, geduld, een nieuwe start, recht doen. Liefde die doorgaat, ook als wij die niet beantwoorden. Liefde die de samenvatting is van het lijdensverhaal van Jezus. Het verhaal dat van Goede Vrijdag tot Pasen laat zien: zo ver gaat onvoorwaardelijke liefde!

Meer woorden wil ik er niet over schrijven. Luister het nummer. Want van mijn woorden krijg je geen kippenvel, maar van het nummer daarentegen….

 

De vertaling van de tekst:

Oh nee, kwam ik te dichtbij
Oh, zag ik bijna wat er echt van binnen zit
Al je onzekerheden, alle vuile was
Ik deed mijn ogen er niet voor dicht

 

Onvoorwaardelijk, onvoorwaardelijk
Ik zal onvoorwaardelijk van je houden
Er is nu geen angst meer, laat gaan en wees vrij
Ik zal onvoorwaardelijk van je houden

 

Kom zoals je bent bij Mij, ik hoef geen excuses
Weet dat jij het helemaal waard bent
Ik neem je slechte dagen met de goede
Lopen door een storm, ik zou het doen
Ik doe het allemaal want ik hou van je

 

(refrein)

Dus open je hart en laat het gewoon beginnen
Open je hart en laat het gewoon beginnen
Open je hart

Acceptatie is de sleutel om te zijn
Om echt vrij te zijn
Wil je hetzelfde voor mij doen?

Onvoorwaardelijk, onvoorwaardelijk
Ik zal onvoorwaardelijk van je houden
Er is nu geen angst meer, laat gaan en wees vrij

 

Ik zal van je houden, ik zal van je houden
Onvoorwaardelijk

 

foto: Lunchbox LP op flickr
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 maart 2016
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars