Piekeren

Ergens las ik dat je hoofd dagelijks gevuld is met 60.000 gedachten. Stel nou dat je regelmatig piekert. Dan bestaat een flink aantal van al die duizenden gedachten uit nare gedachten, over zorgen, angsten en problemen. Da's niet leuk. Nare gedachten die je hoofd en je tijd vullen, daar word je niet vrolijk van! Iedereen die veel piekert, zou willen dat er een piekerknop bestond, waarmee hij of zij het piekeren acuut zou kunnen stoppen. 

Tips

Maar zo’n knop bestaat niet. Wel zijn er overal op het web praktische en nuttige anti-pieker tips te vinden. Ga naar de eerste de beste zoekmachine en typ ‘tips bij piekeren’ in en ze komen te voorschijn. En daar kun je best wat aan hebben.

Rust

Daarnaast wil ik vandaag ook een tip meegeven. Het is geen tovermiddel, maar het kan – gaandeweg je leven – wel veel negatieve gedachten vervangen door positieve. Het is een hele oude en dus ook beproefde tip: “Onrustig is mijn hart, totdat het rust vindt in U”. Dit zijn woorden van een christelijke denker uit de 4de eeuw: Augustinus.

Loslaten

Het leven bestaat soms uit veel gedoe en er is veel wat je zorgen kan baren, wat je somber en negatief kan stemmen. Voordat je het weet is je hoofd gevuld met duizenden negatieve gedachten.

Maar Degene die al die gedachten kent en zelfs leest, kan je ook helpen om gaandeweg je zorgen en narigheid meer en meer los te laten……………….want onrustig is mijn hart, totdat het rust vindt in U.

U bent voor mij en achter mij,

U bent om mij heen.

Uw hand houdt mij vast. 

Psalm 139:5 (Bijbel in Gewone Taal)

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 februari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief