Pinksteren: het begin van de christelijke traditie (+ video)

Vandaag is het Pinksteren en Niels is op bezoek in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

In dat museum wordt de ontstaansgeschiedenis van de kerk mooi weergegeven. Het feest van Pinksteren vertelt hoe de Geest van God op de leerlingen en op de mensen kwam. En dat zij zo de inspiratie en de boodschap van de liefde en de genade van Christus verder verspreidden in de wereld.

Pinksteren is het begin van de hele christelijke traditie, de christelijke cultuur in de wereld. En dat vieren we vandaag.

Hoe vier jij Pinksteren?

2 reacties op “Pinksteren: het begin van de christelijke traditie (+ video)
  1. Avatar Marij-ke schreef:

Pinksteren wereldwijd [2020]
    Ieder hoort in zijn eigen taal. Ik betrap mij erop dat het voor mij nog steeds meer gaat duizelen. Hoe meer wij door internet over covid-19 te weten komen, lijkt de aandacht voor God steeds zwakker te worden. Geld dat telt. We zijn mensen van de rekening geworden. Het netwerk is behoorlijk grofmazig geworden. Door dit net ontstaan veel valkuilen. Chaos, het lijkt mij voor niet gelovigen niet makkelijk om te geloven zoals Jezus ons voorging.
    Hoe pakken we de draad samen op die ons verbindt. Het vlammetje was aardig aan het doven, zuurstof wordt steeds schaarser om adem te kunnen halen en het tegengas te kunnen weerstaan.
    Je bent een mooi mens ook al ben je gehavend. God kijkt niet naar de buitenkant maar heeft ons zijn Geestkracht gegeven. Ook al is het één grote kluwen aan draden, een grote warboel om ons heen het is aan ons van daaruit de draad weer op te pakken. Hoe te ontwarren? Uit de knoop halen. Het is het steekspel stoppen. Elkaar [figuurlijk] bij de hand pakken in de kring van gemeente zijn. En dat gebeurt WERELDWIJD. Samen in Geloof, Hoop en Liefde lichtdrager zijn. Heer wil ons helpen om uw Licht te mogen verspreiden vanuit uw Geest.

Eigenlijk vier ik Pinksteren elke dag.

2. Avatar Marij-ke schreef:

Hoe heb ik Pinksteren gevierd.Ik heb veel vieringen gevolgd. De laatste was in Hulst. Waar lied 970 werd gezongen. Vlammen zijn er vele. Wij zijn één in Christus.Zo stond ik in vuur en vlam met veel leden, en was één in zijn kerk. Wereld wijd.