Een plek om je thuis te voelen…

Er zijn verschillende plaatsen waar ik mij thuis voel. Allereerst in mijn eigen huis, bij mijn familie, mijn vrienden maar ook in Mijn Kerk ben ik al jaren thuis. Sinds vorig jaar is er nog een plek waar ik mij thuis voel: de online fanclub die ik heb opgericht voor de TV-serie A Place To Call Home. Een spannende en meeslepende Australische dramaserie die fans trekt van over de hele wereld.

De serie vertelt het verhaal van Sarah Adams, een vrouw met een mysterieus verleden die moet vechten tegen vooroordelen en afwijzing. Ik doe niets liever dan mensen met elkaar in contact brengen, zoeken naar verbindingen en relaties. Het hebben van een gemeenschappelijk interesse maakt die verbinding al bijna automatisch.

Ik zie in mijn fanclub respect voor elkaars mening, enthousiasme over nieuwe ontwikkelingen in de TV-serie maar ook persoonlijke verhalen van mensen die overeenkomsten zien met hun eigen leven! Het is mooi om te zien hoe deze mensen met elkaar omgaan. Ik kan er erg van genieten!

Het is december, de feestdagen staan voor de deur. Ook leden van mijn fanclub voelen zich soms alleen, in deze tijd. Ik probeer mensen op allerlei manieren wat licht mee te geven; al is het maar een mooi fragment uit hun favoriete serie! Het werkt echt helend voor mensen!

Verder ben ik ook nog om een andere reden enthousiast over de maand december: Sinds 5 december (wat een Sinterklaascadeau!) wordt A Place To Call Home dagelijks herhaald op BBC-2! Alle seizoen zijn te zien. Hopelijk brengt het een beetje licht voor hen die zich alleen voelen!

Nieuwsgierig naar A Place To Call Home? Er is een besloten Facebookgroep met ruim 1500 leden. Je bent meer dan welkom om lid te worden deel uit te maken van een club mensen die echt iets gemeenschappelijks hebben: ze zijn op zoek naar een plek waar ze zich thuisvoelen!

www.facebook.com/groups/DutchAPTCHFans

Meer informatie: antonvandijken@tiscali.nl

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 december 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief