MENUMENU

Pompoensoep à la Bocuse

Het wordt weer herfst en de eerste pompoenen komen weer in de winkel. Tijd voor pompoensoep!

En niet zomaar een pompoensoep, nee deze variant is heerlijk en hij vult goed. Hij presenteert helemaal mooi, omdat je hem in de schil maakt. Schik niet van de hoeveelheid knoflook: de bol wordt eerst in de oven gepoft en geeft een dan een zoetige rooksmaak af. Hij is ook heel erg eenvoudig om te maken: de oven doet al het werk.

Nodig voor 4 personen:

Pompoensoep ingredientenlijst

Zet de oven aan op 160 graden. Haal het kapje van de pompoen af en schraap met een stevige lepel de zaadjes en de draden uit de pompoen.
Zet de pompoen met het kapje erop in een schaal in de oven en laat hem daar 2 uur in staan. Leg naast de pompoen een bol knoflook en haal de bol er na 45 minuten uit.
Vlak voordat de pompoen uit de oven kan, verwijder je voorzichtig de zacht geworden teentjes knoflook en rasp je de gruyère. Haal de pompoen uit de oven, doe er de room, crème fraîche of melk bij, de truffelolie, de gruyère en de knoflookteentjes. Roer alles met een vork om tot een dikke massa. Voeg nog wat water toe, totdat de pompoen nét niet overloopt. Breng op smaak met peper en zout en dien op met lekker brood.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
19 september 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars