Pompoensoep à la Bocuse

Het wordt weer herfst en de eerste pompoenen komen weer in de winkel. Tijd voor pompoensoep!

En niet zomaar een pompoensoep, nee deze variant is heerlijk en hij vult goed. Hij presenteert helemaal mooi, omdat je hem in de schil maakt. Schik niet van de hoeveelheid knoflook: de bol wordt eerst in de oven gepoft en geeft een dan een zoetige rooksmaak af. Hij is ook heel erg eenvoudig om te maken: de oven doet al het werk.

Nodig voor 4 personen:

Pompoensoep ingredientenlijst

Zet de oven aan op 160 graden. Haal het kapje van de pompoen af en schraap met een stevige lepel de zaadjes en de draden uit de pompoen.
Zet de pompoen met het kapje erop in een schaal in de oven en laat hem daar 2 uur in staan. Leg naast de pompoen een bol knoflook en haal de bol er na 45 minuten uit.
Vlak voordat de pompoen uit de oven kan, verwijder je voorzichtig de zacht geworden teentjes knoflook en rasp je de gruyère. Haal de pompoen uit de oven, doe er de room, crème fraîche of melk bij, de truffelolie, de gruyère en de knoflookteentjes. Roer alles met een vork om tot een dikke massa. Voeg nog wat water toe, totdat de pompoen nét niet overloopt. Breng op smaak met peper en zout en dien op met lekker brood.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 september 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief