MENUMENU

Psalm

De Harmoniedijk, een oude dijk die zijn oorspronkelijke functie al lang verloren heeft, slingert tussen de akkers achter de Amer door in de richting van Hooge Zwaluwe. Op de dijk gras en schapen. Hier en daar een ijzeren trapje om wandelaars ter wille te zijn.

Het fietspad onder aan de dijk ligt tegen een bruine, pas geploegde en ingezaaide akker aan – aardappelen, denk ik, of rode kool misschien. Het wegdek schiet als een lappendeken van stukjes asfalt vol bulten en kuilen onder mijn fiets door. Een lange rij populieren spreidt zijn takken over ons uit. De zon staat hoog aan de lucht, recht boven ons, boven het fietspad, de populieren en de dijk, boven de schapen en de akkers.

Even later rijden we op de Amerdijk. Ik denk aan Nijhoff, mijn hoofd vol van het landschap, van water en bomen en zon. De rivier schittert blauw tussen het riet en de struiken van de oeverrand door. Josephine is in de fietskar in slaap gevallen. Het vlaggetje, dapper rood, wappert achter ons aan O, denk ik, o, o ja, zo was het. Er was een vrouw die de rivier af voer. Zij zong een psalm, van God en dat Hij ons bewaarde.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 maart 2014

[views]
Kaarsjes:
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars