MENUMENU

Psalm

De Harmoniedijk, een oude dijk die zijn oorspronkelijke functie al lang verloren heeft, slingert tussen de akkers achter de Amer door in de richting van Hooge Zwaluwe. Op de dijk gras en schapen. Hier en daar een ijzeren trapje om wandelaars ter wille te zijn.

Het fietspad onder aan de dijk ligt tegen een bruine, pas geploegde en ingezaaide akker aan – aardappelen, denk ik, of rode kool misschien. Het wegdek schiet als een lappendeken van stukjes asfalt vol bulten en kuilen onder mijn fiets door. Een lange rij populieren spreidt zijn takken over ons uit. De zon staat hoog aan de lucht, recht boven ons, boven het fietspad, de populieren en de dijk, boven de schapen en de akkers.

Even later rijden we op de Amerdijk. Ik denk aan Nijhoff, mijn hoofd vol van het landschap, van water en bomen en zon. De rivier schittert blauw tussen het riet en de struiken van de oeverrand door. Josephine is in de fietskar in slaap gevallen. Het vlaggetje, dapper rood, wappert achter ons aan O, denk ik, o, o ja, zo was het. Er was een vrouw die de rivier af voer. Zij zong een psalm, van God en dat Hij ons bewaarde.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 maart 2014
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars