Het weekend in… Raad jij het geluid?

Het was raak deze maand: Kim raadde het goede geluid bij Q-music. Er stond inmiddels een recordbedrag van €63.700 klaar voor de winnaar. Want een geluid raden is best moeilijk.

Tekst gaat hieronder verder

Een stem herkennen is moeilijk

Herken maar eens een stem. Van wie was die ook alweer? Ik hoor het ook vaak in de Nieuws BV op Radio 1 bij de Nieuwsquiz: een fragment van iemand uit het nieuws. Je bijt je tong bijna stuk, want het ligt op het puntje van je tong. Wie is het ook alweer? En als je dan het goede antwoord hoort: ja natuurlijk! Die was het!

Van een voorwerp nog moeilijker

Nog moeilijker is het als het een geluid van een voorwerp is. Je peinst je suf wat dat nou weer is, en je denkt het te herkennen, maar toch niet. Vandaar dat er zo’n recordbedrag uiteindelijk stond bij Q-music. En Kim had het goed: het weghalen van een clipje van een fotolijstje. Ja, logisch…

Zou je de stem van Jezus herkennen?

Ik vraag me af: zou ik de stem van Jezus herkennen? En dan niet eens letterlijk van Jezus, maar zou ik de stem van Jezus herkennen in wat iemand zegt of doet? Er wordt veel gezegd over geloven. Sommige dingen klinken heel mooi, terwijl ik andere dingen juist heel moeilijk vindt. Maar mooi of moeilijk, zou ik de stem van Jezus erin herkennen, ook als iets te mooi is om waar te zijn, of moeilijk maar de moeite waard?

Hoe probeer jij de stem van Jezus of van God te herkennen in wat anderen zeggen of doen?

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
27 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief