MENUMENU

Recept: Garnalenspiesjes met courgettesalade

De limoen is een van de kleinste citrusvruchten. De limoenboom kan niet goed tegen de kou en groeit alleen in tropische en subtropische gebieden. In Brazilië worden er veel limoenen verbouwd. De vrucht wordt gebruikt in de beroemde cocktail caipirinha, die verder bestaat uit rum, rietsuiker en ijsblokjes. Limoenen worden ook veel in de Aziatische keuken gebruikt. Ze zijn een echte smaakmaker en geven gerechten en drankjes iets fris en aromatisch.

Ingrediënten

  • 3 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 8 cm gember, geschild en fijngehakt
  • ± 1 el kristalsuiker
  • 100 ml olie om te bakken
  • sap en rasp van 2 limoenen +
  • 4 halve limoenen
  • peper en zout
  • 32 grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 2 courgettes, in plakken geschaafd
  • 2 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
  • bosje radijsjes, in plakjes gesneden
  • 150 g rucola
  • 1 el (Griekse) yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 200 g noedels
  • 8 houten spiesen, in water geweek
  • grillpan

Bereiding

Mix de chilipeper, knoflook, gember, suiker, olijfolie en de helft van het limoensap met de staafmixer of blender tot een saus en breng op smaak met wat peper en zout. Doe de helft van de saus in een schaaltje en meng door de resterende saus de garnalen en laat ze
even marineren.

Schep voor de salade de geschaafde courgette, lente-ui, radijs en rucola door elkaar in een slakom. Maak een dressing van de rest van het limoensap, yoghurt, mayonaise en peper en zout. Druppel de dressing over de salade. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de grillpan en zorg dat deze goed heet is. Gril eerst even kort de halve limoenen en zet ze apart. Rijg de garnalen aan de spiesen en gril ze 2-3 minuten aan elke kant tot de garnalen gaar en roze zijn. Verdeel de noedels over de borden en leg er 2 garnalenspiesjes op. Schep de courgettesalade ernaast en bestrooi met de limoenrasp en wat extra peper. Geef het sausje en de gegrilde limoenen erbij.

TIP: Als je het sausje wat te pittig vindt, kun je wat extra limoensap en/of suiker toevoegen.

Dit recept komt uit het kookboek Aan tafel van Kerk in Actie

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
29 september 2018

[views]
Kaarsjes:
  •  

    Xxxx

    Dat Xxxx Hulp mag krijgen van S.K., en v. V.D., dat S.K. en V.D. begrip mogen krijgen voor Xxxx en de fout mogen accepteren zonder vergelding
  •  

    nelleke

    is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
  •  

    T

    Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars