MENUMENU

Pasta met Provençaalse pesto

Aftellend naar de religieuze feestdagen en de daarbij passende recepten, deel ik vandaag het recept van een voor mij ultiem zomers gerecht!

Dit recept pasta ‘au pistou’ kwam van de vader van mijn Franse vriend Emmanuel en herinnert mij aan een zomer, met oude vrienden op een idyllisch stukje Zuid-Franse rotskust. Overdag luieren, snorkelen, zwemmen en ’s avonds heerlijk eten. Het is vegetarisch, verrassend makkelijk te maken en erg lekker.

Pasta au pistou

Pasta pistou MK

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten met het vocht. Snijd ze vervolgens in mini-dobbelsteentjes. Niet in de mixer doen, want dan krijg je puree! Snijd de basilicum heel fijn en meng het met de tomaat. Voeg de uitgeperste knoflook toe en op smaak maken met olijfolie en (zee)zout. Laat lekker even staan om de smaken te laten intrekken (maar niet in de ijskast, dat wordt te koud).

Kook de pasta volgens de instructies. Rasp ondertussen wat Parmezaan. Serveer de pasta met de pistou en parmezaan. Heerlijk fris!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars