MENUMENU

Pasta met Provençaalse pesto

Aftellend naar de religieuze feestdagen en de daarbij passende recepten, deel ik vandaag het recept van een voor mij ultiem zomers gerecht!

Dit recept pasta ‘au pistou’ kwam van de vader van mijn Franse vriend Emmanuel en herinnert mij aan een zomer, met oude vrienden op een idyllisch stukje Zuid-Franse rotskust. Overdag luieren, snorkelen, zwemmen en ’s avonds heerlijk eten. Het is vegetarisch, verrassend makkelijk te maken en erg lekker.

Pasta au pistou

Pasta pistou MK

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten met het vocht. Snijd ze vervolgens in mini-dobbelsteentjes. Niet in de mixer doen, want dan krijg je puree! Snijd de basilicum heel fijn en meng het met de tomaat. Voeg de uitgeperste knoflook toe en op smaak maken met olijfolie en (zee)zout. Laat lekker even staan om de smaken te laten intrekken (maar niet in de ijskast, dat wordt te koud).

Kook de pasta volgens de instructies. Rasp ondertussen wat Parmezaan. Serveer de pasta met de pistou en parmezaan. Heerlijk fris!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
13 september 2014
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars