Vegetarische hamburgers voor dierendag

Het is dierendag! Eet nu eens geen vlees en liefst zelfs helemaal veganistisch: dan kunnen we de dieren een dagje met rust laten.

Op dierendag vieren we op de sterfdag van Sint Franciscus. Deze heilige preekte voor de dieren. Wist u dat hij zelf ook vegetariër was? Dit recept is erg gemakkelijk te maken, smaakt heerlijk en valt bij alle leeftijden in de smaak. Als je helemaal veganistisch wilt gaan, moet je de mayonaise weglaten.

Nodig voor 4 personen:

Vegaburger jpg
Meng de havermout met 50 ml. gekookt water. Giet de bonen af en pureer ze met een pureestamper. Kneed ze door de havermout en verpulver er het bouillonblokje door. Meng daar nog een uitgeperst teentje knoflook, de maggi, de tomatenpuree en peper en zout naar smaak door. Maak er met natte handen vier gelijke ballen van, die je tot de platte schijf drukt.

Wentel de schijven weer in de paneermeel en bak de hamburgers op een halfzacht vuurtje in een koekenpan met olijfolie.

Ondertussen snijd je de broodjes doormidden. Rooster ze in de broodrooster of onder de grill. Snij de tomaten in plakjes en was de slablaadjes.

Zodra de hamburgers gaar zijn, besmeer je de broodjes met ketchup en/of mayonaise, doe je de hamburger erop met nog wat tomaat en sla en je kunt gaan genieten!
Voeg er desgewenst nog naar smaak uienringen, plakken augurk, kaas (niet veganistisch) en/of komkommer aan toe.

Helemaal lekker met zelfgebakken frietjes!

2 comments on “Vegetarische hamburgers voor dierendag
  1. Avatar Tietsje schreef:

    Lekker, dank voor dit recept, is heerlijk ook plantaardig.
    Mayonaise vervangen door veganaise en ik eet vanavond wel heerlijk. Iets nieuws, want hamburgers, ja, die gaan altijd mijn neus voorbij.

  2. Avatar m. schreef:

    Lijkt een lekker recept, ikzelf moet ook aanpassen, eet geen gluten maar dat zal wel lukken …Waarom kaas niet veganistisch..? Dat begrijp ik niet, wel veganistisch, vegetarisch misschien

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
4 oktober 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief