MENUMENU

Ren Lenny, ren – Muziek terwijl het waait

Het waait! Heerlijk en hard. Vandaag en morgen zijn echt dagen om even te gaan uitwaaien. Aan zee is het mooiste natuurlijk. Maar ergens anders kan ook. Lekker tegen de wind in lopen. Even je gedachten op nul, tegenwind aan je lijf ervaren. Daarna omkeren en met de wind in je rug heel hard rennen. Ik knap er van op.

Ren Lenny, ren

‘Ren Lenny, ren’, een liedje van Acda en de Munnik, gaat over de wind. Thomas Acda schreef het lied voor zijn neefje. Deze jongen verloor zijn vader op jonge leeftijd.

Zoek me om je heen als je voelt dat je me mist
Ik weet gerust wat mijn vertrek heeft aangericht
Ik kom wanneer je wilt
Denk maar mijn vader is de wind
Ik ben zo licht nu
Ik vind altijd je gezicht

Mijn vader is de wind

Thomas Acda schreef het lied voor een kind van wie de vader is overleden. Maar dood is niet weg. De overleden vader is en blijft aanwezig, in de wind. ‘Mijn vader is de wind’, zingen Acda en De Munnik.  De wind is altijd om je heen, zo licht, je voelt het in je gezicht. Je vader is de wind. Hij is tegenwind, als je boos bent. Je mag tegen hem tekeer gaan. En hij is wind in de rug, als je verdrietig bent. Een duwtje in de rug.

Ren Lenny ren
Als je me mist ren even heel hard met me mee
Ren Lenny ren
En ben je boos, heb je geen zin
Ren toch, maar hard tegen me in.

 

 

Storm in je leven

Het kan in het leven nogal eens stormen. Letterlijk, zodat de pannen van de daken waaien. Maar ook figuurlijk, bijvoorbeeld door ziekte of verlies. Je hebt het gevoel geen grond onder de voeten te hebben. Speelbal van lot en natuur te zijn. Waar is God, wanneer het stormt in je leven?

De Bijbel vertelt een mooi verhaal over een ‘storm op een meer’. Je vindt dit verhaal in Marcus 4: 35-41.  De leerlingen van Jezus zitten in een boot en worden overvallen door een storm, midden op het meer. Jezus slaapt door alles heen. De leerlingen raken in paniek en maken Jezus wakker. Jezus vertelt hen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken vanwege de storm. Hij is er immers bij. Op zijn bevel gaat de storm liggen.

Het kan hard stormen in een leven. Soms heb je veel last van tegenwind. Ook in de storm en de tegenwind is God, de Vader, aanwezig. Deze gedachte geeft mij veel troost.

Hoe is dat voor jou?

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
17 januari 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars