Roeien

Op verzoek ben ik op weg naar een vrouwelijk gemeentelid van 97 jaar. Ik bel aan en als de deur voorzichtig open gaat, zie ik een dame met een blouse in allerlei felle kleuren, een helderblauwe panty en rode laarsjes met een lage, stevige hak. 97 jaar oud en toch nog een opvallende verschijning. De appeltaart staat klaar en de koffie wordt gezet. Hulp wordt afgewezen: "Ik moet in beweging blijven".

Levenswijsheid

Ze leidt me naar haar bureautje met haar computer en printer. Net als haar zus heeft ze een boekje geschreven over al haar belevenissen. Ze heeft veel meegemaakt. Ze heeft veel moeten incasseren. En dan toch zo monter en zo sterk, deze 97-jarige vrouw. “God heeft me altijd geholpen”, zegt ze. “Hij geeft me elke dag de kracht om het leven te nemen zoals het is”. Het is ondubbelzinnige levenswijsheid. Een wijsheid die velen mij in de loop van mijn predikantschap hebben toevertrouwd: dankzij Gods kracht en liefde lukt het om te roeien met de riemen die je hebt. Tegenslagen, narigheid, verdriet, onzekerheid: “Ik ben tegen alles bestand door hem die mij kracht geeft!” *

Energie

Waardevol zulke ervaringen van anderen. Ik stop ze in mijn rugzak en soms – als het roeien mij zelf enige moeite kost  – haal ik ze te voorschijn. Dat helpt. De levenslessen van anderen helpen mij om met meer energie aan de riemen van mijn bootje te trekken.

Weet je: ik geloof dat God op jouw weg en op mijn weg regelmatig mensen brengt met precies het juiste woord voor dat moment…..

Denk er maar eens over na…………….

 

* Filippenzen 4: 13

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
28 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief