MENUMENU

Rollenspel

Manager, interieurverzorgster, planner, verzorgende, partner, moeder, vriendin….Zomaar een aantal rollen die ik dag in dag uit vervul. En dat zonder diploma! 

Soms vind ik het moederschap best ingewikkeld. Voor mijn werk heb ik een opleiding gevolgd, maar de opleiding voor moeder bestaat niet. Constant moet ik schakelen en vaak vraag ik me af wat nu wijsheid is.

Partner

Laatst ben ik met Steven een nachtje weg geweest. Naar een hotel. Heerlijk twee dagen gewandeld, gezwommen, naar de sauna, uren gedineerd. Geen luiers. Geen kind dat moet eten. Geen kind dat me ’s nachts wakker maakt. Toen besefte ik hoeveel ballen ik de hele dag aan het hoog houden ben. Nu ik daar niet over hoefde na te denken had ik alle tijd en aandacht voor mijn partner. In theorie dan. In mijn gedachten bleef ik nog bij Max.

Pauze

Deze korte ‘pauze’ in mijn rol als moeder heeft me goed gedaan. Niet alleen heb ik weer wat frisse energie maar ook voor ons huwelijk is het een waardevolle investering. Tijd voor een goed gesprek, midden op de heide. Thuis ben ik vaak moe aan het einde van de dag en komt het er niet van. Nu wel.

Moeder

Wat is het heerlijk om een uitbundige Max op te halen die blij is om je weer te zien. En wat word ik daar zelf blij van. Als we hem ophalen bij familie en hij graag bij ons op schoot wil zitten schakel ik zonder moeite weer om naar mijn moederrol.

Wijsheid

Soms is het zoeken naar wijsheid, naar energie. Het is een heerlijk besef dat mijn Hemelse Vader mij die wijsheid en energie wil geven. Hij ziet mij en naar Hem mag ik altijd toe gaan. Dat geeft rust te midden van de hectiek van elke dag. Samen met Hem kan ik het rollenspel aan!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 februari 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars