Rommelmarkt dingen

Soms heb je dingen nodig. Soms wíl je dingen gewoon. Mijn dochter heeft dat. Die wil graag rommelmarkt dingen.

Kleine dingen

Spulletjes. Kleine dingetjes. Mijn dochter wil ze graag hebben. Ze zoekt ze op de vrijmarkt op Koningsdag, tijdens de flohmarkt in Duitsland, op de braderie in de stad hier thuis en bij de rommelmarkt in de seniorenflat op de hoek van onze straat. Kleine rommeltjes én knuffels, daar maak je haar blij mee.

Grote dingen

Ook deze zomer gingen we naar een flohmarkt. Terwijl ik een beetje rond slenterde, verbaasde ik mij over de grote dingen die je er kunt kopen. Ik zag een stoel met ouderwetse bloemenstof, een jaren zestig lampenkap en een wiebelig kastje. Ook een sinaasappelpers, een bijzonder lelijke vaas en een koffiezetapparaat uit de prehistorie.

Aardige dingen

Ik zag ook wel aardige dingen. Een prachtig nepleren jackje voor 3 euro… Drie grote tuinbloempotten  voor maar 1 euro. En een mooi voorleesboek zag ik ook, maar ja: in het Duits… We genoten van een zelfgebakken cake en ik slurpte van een lauw bakje sterke koffie uit een plastic bekertje. Mijn dochter was al snel weer vertrokken: ze had weer iets leuks gespot.

Goede dingen

Op rommelmarkten bij ons in de buurt gaan we ook naar de kraam van bijvoorbeeld de Scouting. We grabbelen in de grabbelton en mijn dochter laat zich schminken. Ik vind het altijd fijn als de opbrengst naar een goed doel gaat. De rommelmarkt van de seniorenflat, de fancy-fair van de kerk in de wijk en de braderie op school hebben daarom voor mij meer aantrekkingskracht dan de vrijmarkt op koningsdag en zomaar een flohmarkt.
Mijn dochter vindt dat niet persé. Als ze er maar leuke dingen hebben, dan vindt zij het goed.
Waar we ook heen gaan, welke rommelmarkt we ook afstruinen:  als we weer thuiskomen, hebben we tassen vol dingen. Dingen waar we blij van worden, maar die we niet nodig hebben. Geld gespendeerd. Maar wel gezellig samen. En daarmee soms ook nog een goed doel gesteund!

Goed idee

Het brengt me op een idee. Geld ophalen voor een goed doel. Geld ophalen voor Mijn Kerk… Een online rommelmarkt? Hmmm, misschien is dat best een goed idee! Ik denk er even verder over. Wil je mee denken? marrit@mijnkerk.nl

foto: Flickr, bDom