MENUMENU

Rommelmarkt dingen

Soms heb je dingen nodig. Soms wíl je dingen gewoon. Mijn dochter heeft dat. Die wil graag rommelmarkt dingen.

Kleine dingen

Spulletjes. Kleine dingetjes. Mijn dochter wil ze graag hebben. Ze zoekt ze op de vrijmarkt op Koningsdag, tijdens de flohmarkt in Duitsland, op de braderie in de stad hier thuis en bij de rommelmarkt in de seniorenflat op de hoek van onze straat. Kleine rommeltjes én knuffels, daar maak je haar blij mee.

Grote dingen

Ook deze zomer gingen we naar een flohmarkt. Terwijl ik een beetje rond slenterde, verbaasde ik mij over de grote dingen die je er kunt kopen. Ik zag een stoel met ouderwetse bloemenstof, een jaren zestig lampenkap en een wiebelig kastje. Ook een sinaasappelpers, een bijzonder lelijke vaas en een koffiezetapparaat uit de prehistorie.

Aardige dingen

Ik zag ook wel aardige dingen. Een prachtig nepleren jackje voor 3 euro… Drie grote tuinbloempotten  voor maar 1 euro. En een mooi voorleesboek zag ik ook, maar ja: in het Duits… We genoten van een zelfgebakken cake en ik slurpte van een lauw bakje sterke koffie uit een plastic bekertje. Mijn dochter was al snel weer vertrokken: ze had weer iets leuks gespot.

Goede dingen

Op rommelmarkten bij ons in de buurt gaan we ook naar de kraam van bijvoorbeeld de Scouting. We grabbelen in de grabbelton en mijn dochter laat zich schminken. Ik vind het altijd fijn als de opbrengst naar een goed doel gaat. De rommelmarkt van de seniorenflat, de fancy-fair van de kerk in de wijk en de braderie op school hebben daarom voor mij meer aantrekkingskracht dan de vrijmarkt op koningsdag en zomaar een flohmarkt.
Mijn dochter vindt dat niet persé. Als ze er maar leuke dingen hebben, dan vindt zij het goed.
Waar we ook heen gaan, welke rommelmarkt we ook afstruinen:  als we weer thuiskomen, hebben we tassen vol dingen. Dingen waar we blij van worden, maar die we niet nodig hebben. Geld gespendeerd. Maar wel gezellig samen. En daarmee soms ook nog een goed doel gesteund!

Goed idee

Het brengt me op een idee. Geld ophalen voor een goed doel. Geld ophalen voor Mijn Kerk… Een online rommelmarkt? Hmmm, misschien is dat best een goed idee! Ik denk er even verder over. Wil je mee denken? marrit@mijnkerk.nl

 

foto: Flickr, bDom
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 augustus 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars