Rust

Als ik een hele dag in de weer ben geweest, ben ik blij dat ik 's avonds kan neerploffen op de bank. Even ontspannen met een kopje koffie en een leuk televisieprogramma.

Fijn is dat om dan moe, maar voldaan, terug te kunnen blikken op de afgelopen dag. Alles wat er op de planning stond, is gebeurd en soms zelfs nog meer. Een nachtje goed slapen en morgen weer fris er tegenaan.

Moe van zorgen

Maar soms ben ik moe terwijl ik eigenlijk niet veel gedaan heb. Dan kan ik ‘s avonds niet tevreden terugkijken op de dag. Dan ben ik verdrietig, moe van zorgen. Om de kinderen, om ouders, om gezondheid, om alles wat er zich in de wereld afspeelt; meestal niet veel goeds. Wat dan? Een nachtje slapen maakt het niet beter.

Weg ermee

Ik las eens een tekst in de bijbel: “Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven” (Mattheüs 11:28). Het is God zelf die dit zegt. Hij weet precies wat er in mij omgaat en wat ik nodig heb. Hoe heerlijk is dat! Gewoon al je zorgen en problemen aan hem overgeven: hup, weg ermee… Maar tegelijk: hoe moeilijk is dat! Stiekem vind ik het maar wat ingewikkeld om dingen uit handen te geven. Een mens wil immers het liefst zelf alles onder controle houden.

He got the whole world in his hands

En toch… áls ik het probeer… wat kan me dat een rust geven. Wat maakt dit kleine mensje zich toch zorgen? Er is een grote God die alles in zijn handen houdt. Dus steeds opnieuw probeer ik (met vallen en opstaan) om, als ik in de knoop zit, dat met God te delen.

Vandaag ben ik zo uitgeblust
van pijn, verdriet en zorgen.
Wat ben ik blij dat u dan zegt:
‘Als je alles bij mij neerlegt,
geef ik je rust en draag
je veilig naar morgen.’

Een mooi lied: Stil, mijn ziel, wees stil

2 comments on “Rust
  1. Avatar kleeblatt schreef:

    Hallo Irma, je schrijft altijd zulke mooie verhalen ook je koffie verhaaltjes vind ik erg leuk.Groetjes van Maria.

  2. Avatar Irma schreef:

    Dank je wel, Maria, leuk om je reactie te lezen! Ik zal eens kijken of ik volgende week donderdag weer een koffieverhaaltje kan plaatsen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
2 juni 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief