MENUMENU

Rust vinden in de drukte

Raar gebeuren, vind ik, die zomervakantie. Aan de ene kant kijk ik er naar uit en aan de andere kant zie ik er ook altijd weer een beetje tegenop. Om alles los te moeten laten, om pas op de plaats te maken en de drukte even aan me voorbij te laten gaan. Misschien heb jij daar ook wel last van.

Zelf ben ik er van overtuigd dat je rust kunt vinden ín de drukte. Ik heb lang in een drukke wijk van Rotterdam gewoond en juist in die continue stroom van mensen en geluiden kun je soms heerlijk (overigens ook hopeloos) op jezelf zijn. De rust die je zo vindt is wel dubbel. Het doet me denken aan wat Jezus zegt in het bijbelboek Mattheüs:

“Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.”

Net als rust vinden in de drukte, is er nog steeds een juk en nog steeds last, en toch valt ‘ie van je af. Begrijp je al een beetje wat ik bedoel? Misschien helpt dit filmpje ‘Adrift’  je wel. Het is een zogenaamde ‘time lapse’: allerlei gebeurtenissen op een dag zie je in een verhoogd tempo aan je voorbij trekken. Als je met de ene blik kijkt, is het een drukte van belang (vooral wanneer je even het verkeer op de brug voorbij ziet razen), maar kijk je met andere ogen – neem je een stap terug – dan is het haast een rivier. Klam,vloeiend, stil.

Graag nodigen we je uit om dit filmpje te bekijken. Voor de vakantie wensen we je dan toe dat je rust zult vinden, dat je afstand kunt nemen en even de rivier aan je voorbij kunt laten stromen.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 juli 2013
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars