Samen

Afscheid

Sinds 1994 is hij al betrokken bij de leiding van deze kleine gemeenschap. Wel geteld dus 22 jaar. En nu moet de kerk haar deuren sluiten. Geen kerksluiting door een kerkenraad, maar door de eigenaar van grond en gebouw. De fitte en stoere 70-er en twee makkers willen tijdens de allerlaatste dienst geen grafstemming in de kerk. De kerk is mooi aangekleed en in de koffiezaal hangen ballonnen - als dankbare herinneringen - en er staat voor iedereen een kleurig gebakje.

Dakloos

En toch is het een nare dag. Want de vaste kerkgangers hebben nu geen onderdak meer. En natuurlijk is er wel ergens een lege plek in een kerkbank te vinden, maar elders is het anders dan hier. Voor de meesten wordt dit een lastige stap. En zonder mensen om je heen is geloven anders, een beetje kaal, harder werken ook. Niet meer samen zingen en bidden, maar alleen.

Samen

De man van 22 jaar trouwe dienst is daarover heel duidelijk. Hij zegt: Geloven is bij uitstek iets wat je samen doet. Ik geloof dat ‘ie dat wel drie keer heeft herhaald. Of vier keer. Dat ga ik niet doen. Ik herhaal het nog maar één keer. Geloven doe je samen!

2 reacties op “Samen
  1. Avatar marina schreef:

Als je ergens aansluiting kan vinden is dat fijn