MENUMENU

Samen is zo veel mooier!

Maria komt thuis met drie kleine kinderen die doodmoe zijn. Zie dan maar eens de derde verdieping te bereiken in een flat met alleen een trappenhuis.

Naar boven.

Het is tegen zessen wanneer ik het trappenhuis in strompel; aan de ene kant Lente, de andere Linde, op m’n rug een grote tas en ergens voor me loopt Lev. Dat ik een flat driehoog zonder lift heb kunnen kopen, is het ultieme bewijs dat ik nóóit heb kunnen bedenken dat ik nog eens moeder van drie kinderen zou worden. Ik ben kapot; moe tot de derde macht en boven wacht me de nobele taak om drie doodmoeie kinderen eten te geven en nog een beetje gezellig hun bed in te bonjouren.

Daar komt hulp.

“Hey, Maria! Kan ik even helpen?” Het is de buurvrouw van een-hoog die haar vuilniszak net heeft weggegooid. Normaal zou ik roepen dat het me wel lukt omdat ik erg hecht aan mijn zelfredzaamheid, maar nu komt ze als een geschenk uit de hemel. “O zó graag!”, roep ik daarom direct terug. Daniëlle pakt een van de meiden op en al kletsend lopen we naar boven. Binnen een mum van tijd zijn de kinderen klaar voor hun bed. “Ik trek de deur wel achter mij dicht hoor, dan kan jij lekker blijven liggen”, fluistert Daniëlle. Dat klinkt als muziek in m’n oren.

Joost.

Joost ligt in het ziekenhuis. Zijn blinde darm was er klaar mee en besloot hem eens goed dwars te zitten. Dat leverde hem tot nu toe een spoedoperatie, vijf dagen ziekenhuis, een pot snoepjes, een stapel ansichtkaarten en drie ballonnen op. Ik run thuis het huishouden, regel de zorg voor de kinderen, ga dagelijks heen en weer naar het ziekenhuis én probeer ook nog te werken tussendoor. Het is eigenlijk te veel voor me, maar het kan even niet anders.

En toch: samen is zoveel mooier!

Toen ik van de week dominee de Reuver, de nieuwe scriba (een soort Paus) van de Protestante Kerk in Nederland hoorde zeggen dat onze eigen identiteit niet kan zonder de ander, kon ik niet anders dan dat van harte beamen. Zonder mijn schoonmoeder, mijn moeder, een handje vol lieve buurvrouwen, mijn vriendinnen, de moeders van de vriendjes van Lev, mijn lieve baas en collega’s zou ik dit nooit kunnen rondspelen. Maar vooral: zonder hen zou het leven ook stukken minder mooi zijn!

 

samen

foto eu mashup
Een reactie op “Samen is zo veel mooier!
 1. Marina schreef:

  Van harte beterschap voor joost!!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 juni 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars