MENUMENU

Samen bidden in vier stappen

Bidden of mediteren. Het is vaak al een hele opgave in je eentje. Laat staan met je partner. Maar wat kan samen bidden je opleveren? En hoe pak je dat dan aan?

Een ding staat voorop: samen bidden schept een bepaalde band. Er zijn onderzoekers zoals de Amerikaanse professor Nicholas H. Wolfinger die zelfs zeggen dat het de relatie met elkaar zo versterkt dat stellen die dit doen langer bij elkaar blijven.

1. Spreek een zegen over elkaar uit

Je kunt andere mensen zegenen door de woorden die je over hen uitspreekt. Dus waarom zou je dat niet over je eigen partner doen? Voorbeeldje van zo’n zegen vind je in de bijbel. Zendeling Paulus schrijft een brief naar een groep mensen en zegt: “Ik bid dat jullie liefde aldoor zal blijven groeien (Filippenzen 1:9). Een gebed als dit kun je ook over je partner en jullie kinderen bidden.

2. Belijd je fouten

Belijden maakt dat je eerlijk naar jezelf kijkt, naar je gedrag, je houding, je woorden. Het maakt je nederig en geeft je moed om integer te zijn. Beken je zonden aan God en aan elkaar en ontvang Gods genezing en vergeving.

3. Bid voor wat de ander nodig heeft

Praat met elkaar over waar je voor zou willen bidden. Hoe specifieker, hoe beter. En bedenk: je hoeft hier niet over uit te weiden. Hou het kort, maar breng het samen bij God. Zo breng je samen je lasten bij God en leer je elkaars hart kennen.

4. Dank God voor elkaar

Dank voor de ander. Dank dat God die ander aan jou heeft gegeven. Dat jullie elkaar mogen aanvullen en liefhebben. Het is krachtig om dit uit te spreken, over elkaar, tot God. Dat geeft ook dat je de ander meer waardeert en je richt op alle mooie eigenschappen.

Lees ook:

 

Deel dit verhaal:
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars