Schunnig

“M’n … doet pijn”

Mijn jongste dochter ergert zich mateloos aan mij. Zoals elke dinsdag kijken we met z’n tweeën naar HNTM, Hollands Next Top Model. Normaal gesproken is dat gezellig. Maar vanavond minder. De ergernis is bij mij begonnen.De modellen hangen om de beurt aan de Euromast voor een fotoshoot en hun begeleidende opmerkingen storen me mateloos. Grof, schunnig en onbeschaamd. Mag ‘t alsjeblieft een onsje, een pond, een kilo minder? Alsjeblieft??

Maar mijn irritatie valt dus verkeerd bij onze jongste. “Mam, alsjeblieft! Keep your mouth shut! Ik weet al hoe je erover denkt en die meiden horen jou toch niet!” De spijker op z’n kop.

Deal

Vandaar dus vandaag deze kop en deze blog. Vandaar deze vraag van mij aan de leuke en mooie meiden uit HNTM en misschien wel aan ons allemaal: ben jij je ervan bewust dat grof taalgebruik, gescheld, gevloek, het contact verstoort tussen jou en de ander? Wil je daar ‘s over nadenken?

Dan zal ik voorlopig mijn best doen om door al die schunnige en storende uitspraken heen de schoonheid en de leuke karakters van de modellen bij HNTM niet uit het oog te verliezen. Het zal wel moeten….. Anders wordt het waarschijnlijk niks meer met die gezellige dinsdagavond………..

Raak

Tenslotte een rake opmerking van Jakobus, een broer van Jezus, die ook een Bijbelboek heeft geschreven: “Verkeerde dingen doen we allemaal. Alleen als je nooit iets verkeerd zegt, ben je volmaakt. Als je de baas bent over je tong, waar mee je spreekt, dan ben je de baas over je hele lichaam” (Jakobus 3: 2)

3 comments on “Schunnig
 1. Avatar mar schreef:

  een scherpe tong kan veel krassen op je ziel maken,

  • Avatar A. Romkes schreef:

   Helemaal mee eens, mensen moesten eens beseffen wat met woorden kan worden aangericht, om maar te zwijgen over de moderne media zoals Facebook enz. waardoor er al verschillende jonge mensen, vaak tieners zelfmoord door hebben gepleegd…….

 2. Avatar mar schreef:

  pas mijn lidmaatschap van tv omroep opgezegd omdat ik me niet kon verenigen met het zg gezellig programma boer zoekt vrouw, indirect toch een verhaal met een luchtje..want ik krijg nou niet de indruk dat die varkens een fatsoenlijk leven gaan krijgen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
24 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief