MENUMENU

Shy Boy

Het is half twee 's middags als ik de St. Annastraat uitrijd en rechtsaf sla. Het stoplicht aan het einde van de straat springt net op rood. Ik wacht. De zon schijnt in mijn gezicht. Ik koester me in de warmte, knijp mijn ogen half dicht. Door het opengedraaide raam tuimelen de geluiden van de stad de auto in.

Mijn handen aan het stuur tikken losjes met de radio mee. Katie Melua. ‘You’re such a shy boy… just try, boy, you could be my boy.’ Mijn vingers dansen. Ik trek een velletje los, steek mijn vinger in mijn mond, zuig even. Mijn elleboog rust in het portier. Een zonnestraal vangt het licht in mijn ring, glijdt langs de maanstenen, streelt het zilver, zachtjes.

Mijn handen bewegen, vertellen, herinneren zich de stof op de markt, het rotan van de stoelen op het terras, de aanraking bij het afrekenen – een leuke jongen, zijn ogen, zijn stem, altijd druk op marktdag, zeker met dit weer en voetbal. Een aanraking die andere oproept, tevoorschijn tovert, vluchtig, niets betekenend misschien maar toch, een hand, een gezicht, een huid, een warmte. Schuchter maar vrolijk flirten mijn handen zich door de dag.

Dit is (voorlopig) de laatste blog van Jacobine-Scholte-de Jong op MijnKerk.nl. We wensen Jacobine veel inspiratie en creativiteit bij het afronden van haar studie theologie en het vinden van haar droombaan. Namens alle MijnKerk.nl bezoekers: bedankt voor alle inspirerende en ontroerende blogs.

Fotografie: Lloyd Morgan (via Flickr)

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars