Single oma

Ik ben geen oma, maar toch staat er opeens een 'kleinkind' voor het keukenraam. Mijn blog op MijnKerk.nl

Terwijl ik mijn eten sta klaar te maken voor het keukenraam, loopt mijn buurvrouw met haar kleine zoon voorbij. Ik steek mijn hand op en zwaai naar de jongen. Hij lacht wat en loopt door totdat… hij ineens terug huppelt en zwaait en iets roept naar zijn moeder.

Ik ben geen officiële lip lezer maar durf voor 100% te zeggen dat hij zegt: “Mama, kijk Oma!”. Mijn buurvrouw zegt iets terug, ze is te ver weg om te horen of te zien wát ze zegt, maar ik schat zomaar in dat ze zegt: “Dat is oma niet…” Hij kijkt namelijk nog eens naar mij en dan weer naar zijn moeder. En ik? Ik lach nog een keer en zwaai lekker nog eens en hij begint van oor tot oor te stralen en ook met grote armbewegingen te zwaaien en te schateren.

‘Mijn kleinkind’

Je snapt het al: mijn lach wordt ook steeds breder en breder en we spelen een soort van ‘kiekeboe-spelletje’ totdat ik merk dat zijn moeder nu onderhand wel eens verder wil. Ik zwaai nog één keer en besluit dan weg te lopen bij het raam vandaan. Op een afstandje zie ik dat hij na wat dralen tóch ook weer naar zijn moeder huppelt, al brabbelend en kletsend op zijn manier. En ik, ik ga weer verder met eten koken, nagenieten van ‘mijn kleinkind’

‘Single-oma zijn’

Ik heb geen partner en geen kinderen en ‘dus’ ook geen kleinkinderen, helaas…

Alhoewel: genoeg kinderen om mij heen zoals dit kleine buurjongetje die mij heerlijk Oma noemt en een klein buurmeisje die haar liefde verklaart aan mij met tekeningen op een koffiefilterzakje die ze door mijn brievenbus duwt (zie foto bovenin).

Vandaag geniet ik van het single-oma zijn en ben ik dankbaar met de stralende lach van dit kind en de liefdesverklaring op een filterzakje!