MENUMENU

‘s Nachts van Skik en sterren aan de hemel

Gek eigenlijk, dat iemand waar je ooit een bijzondere ‘klik’ mee had volledig uit je leven kan verdwijnen. Alhoewel, volledig?

Mijn relatie was verbroken en hij zat niet lekker in zijn vel. We kenden elkaar niet goed, maar besloten spontaan om samen een weekje naar Ameland te gaan. Om er toch even uit te zijn. Want na een jaar vol emoties hadden we daar behoefte aan. Snel werden er tenten geleend, klapstoelen gezocht en uiteraard gingen Yahtzee en goed gevulde iPod met daarop onder andere Iron Maiden, Rod Stewart, Herman Brood en Skik mee.

Onze tenten stonden,  we hadden gegeten, het werd donker. Na vijf potjes Yahtzee klapten we beide onze stoel naar achteren en keken naar de sterren. Die werden steeds duidelijker zichtbaar. Opeens zagen we een ster bewegen! En nog één, en nog één. Het bleken satellieten te zijn.

‘s Nachts van Skik

We spraken over wat ons bewoog in het leven, wat ons raakte, wat we mooi vonden. Ik vertelde hem over het nummer ’s Nachts van Skik. “Dat vind ik zo prachtig, terwijl ik geen idee heb waar Daniel Lohues over zingt!”, zei ik. De rest van de vakantie vogelden we samen uit waar het nummer over ging. Het nummer raakte hem en het raakte mij, maar het raakte ons niet samen. We konden lachen, we konden praten, maar bleken niet samen te kunnen huilen. En vriendschap is voor mij zoals Toon Hermans het zo schitterend verwoordde:
[…]‘pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen:
‘k heb een vriend.’

Het was een heerlijke vakantie, maar het contact verwaterde daarna al snel. De klik was weg. Zo nu en dan kom ik hem tegen. We zeggen elkaar gedag, vragen hoe het gaat en dan zijn we uitgepraat. Hij is geen onderdeel meer van mijn leven en ik denk zelden aan hem.

Behalve als ik een stipje door de lucht zie vliegen en als ik Skik hoor. Dan denk ik terug aan wat toen was en nu niet meer is. Maar het was goed en het was bijzonder.

Deel jouw herinnering!

Heb jij ook een herinnering aan een lied? Deel het met ons! Stuur een mail naar adrie@mijnkerk.nl.

Foto: Sean with a broken internet
Een reactie op “‘s Nachts van Skik en sterren aan de hemel
 1. marina schreef:

  hoe je het ook draait of keert iedereen waar je iets van jezelf aan hebt laten zien, neemt dat toch mee verder in zijn leven..een mens weet nooit hoe lang iets zal duren, want alles is eindig, ook al blijf je wel in elkaars leven, sommige dingen komen nooit weer terug en wat er van de ontmoetingen overlblijft zijn slechts herinneringen..

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 december 2015
Kaarsjes:
 •  

  Liesbeth

  Mensen geef elkaar een hand Liefde kent geen kleur of stand Zwart of wit of arm of rijk In ons hart zijn wij gelijk Mensen kijk elkaar eens aan Tracht elkander te verstaan Wilt gij niet wat u geschiedt Doe dat ook een ander niet Eenmaal zal die boodschap door de wereld gaan Probeer een lichtdrager te zijn.
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars