‘s Nachts van Skik en sterren aan de hemel

Gek eigenlijk, dat iemand waar je ooit een bijzondere ‘klik’ mee had volledig uit je leven kan verdwijnen. Alhoewel, volledig?

Mijn relatie was verbroken en hij zat niet lekker in zijn vel. We kenden elkaar niet goed, maar besloten spontaan om samen een weekje naar Ameland te gaan. Om er toch even uit te zijn. Want na een jaar vol emoties hadden we daar behoefte aan. Snel werden er tenten geleend, klapstoelen gezocht en uiteraard gingen Yahtzee en goed gevulde iPod met daarop onder andere Iron Maiden, Rod Stewart, Herman Brood en Skik mee.

Onze tenten stonden,  we hadden gegeten, het werd donker. Na vijf potjes Yahtzee klapten we beide onze stoel naar achteren en keken naar de sterren. Die werden steeds duidelijker zichtbaar. Opeens zagen we een ster bewegen! En nog één, en nog één. Het bleken satellieten te zijn.

‘s Nachts van Skik

We spraken over wat ons bewoog in het leven, wat ons raakte, wat we mooi vonden. Ik vertelde hem over het nummer ’s Nachts van Skik. “Dat vind ik zo prachtig, terwijl ik geen idee heb waar Daniel Lohues over zingt!”, zei ik. De rest van de vakantie vogelden we samen uit waar het nummer over ging. Het nummer raakte hem en het raakte mij, maar het raakte ons niet samen. We konden lachen, we konden praten, maar bleken niet samen te kunnen huilen. En vriendschap is voor mij zoals Toon Hermans het zo schitterend verwoordde:
[…]‘pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen:
‘k heb een vriend.’

Het was een heerlijke vakantie, maar het contact verwaterde daarna al snel. De klik was weg. Zo nu en dan kom ik hem tegen. We zeggen elkaar gedag, vragen hoe het gaat en dan zijn we uitgepraat. Hij is geen onderdeel meer van mijn leven en ik denk zelden aan hem.

Behalve als ik een stipje door de lucht zie vliegen en als ik Skik hoor. Dan denk ik terug aan wat toen was en nu niet meer is. Maar het was goed en het was bijzonder.

Deel jouw herinnering!

Heb jij ook een herinnering aan een lied? Deel het met ons! Stuur een mail naar adrie@mijnkerk.nl.

Foto: Sean with a broken internet

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Neeltje Waagmeester

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Familie de Bruin

  Heel veel geluk in de toekomst!
 •  

  Vervolgden

  Vader, wees met iedereen die vervolgt wordt om wat hij/zij gelooft. Wees met iedereen die, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en partners, soms met gevaar voor eigen leven, voor deze vervolgden blijft 'zorgen', en, in het geval van Christenen, probeert Uw woord te blijven verspreiden, bv door bijbels te verspreiden. Maak aUb een eind aan vervolging van andersdenkenden en andersgelovigen
 •  

  onze buurtjes

  Wat is het fijn dat we nog mogen genieten van jullie allen knarse knarre en dan een beetje zorg dit is onze naaste liefde die wij geleerd hebben uit de Bijbel
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars