MENUMENU

Slecht weer – goed weer

Het wordt mooi weer dit weekend, tenminste, dat wordt voorspeld. De afgelopen dagen werd er slecht weer voorspeld, heel erg slecht weer. Mijn lief kwam maandag thuis met een bodempje water golvend door zijn schoenen en ik zag filmpjes op facebook van een bus die tot over de koplampen door het water ploegde, op maar zo’n 10 kilometer van mijn huis. Op het land stond het graan langs de randen in een laag water alsof het een rijstveld was. Maar voor het komende weekend is de voorspelling dat het écht mooi weer wordt, warm, zonnig, strand-, park-, buitenweer!

Time wasted 2

 

 Tijd die je met plezier verspilde, was niet verspild

Het mooie weer drijft mijn kinderen naar buiten, de zandbak en de bosjes in en als ze terugkomen nemen ze het buiten een beetje mee naar binnen.  Ik zou bijna een vakantie gevoel krijgen als ik met blote voeten  binnen loop, zoveel zand ligt er dan op de vloer. En dan moet ik dus eigenlijk aan de poets. En er moeten  wassen gedraaid, ramen gezeemd, onkruid gewied en de lijst gaat nog wel even door. Maar dit weekend wordt het mooi weer en in Nederland weet je nooit hoe lang dat duurt. Dus ik heb me voorgenomen om daarvan te genieten, met een boek in de tuin, op de fiets langs het water of misschien wel op een terrasje. Het gevaar is dat ik me dan, na zo’n weekend heerlijk zonnig lummelen, schuldig voel om de verspilde tijd.  En dat ik maandag loop te mopperen terwijl ik een huishoudelijke inhaalslag moet maken. Maar ik denk dat ik dit weekend maar met John Lennon’s wijsheid mee ga: Time you enjoy wasting, was not wasted. Hup, benen omhoog, kom maar op met die zon!

Wat ga jij doen vandaag?

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars