Slecht weer – goed weer

Het wordt mooi weer dit weekend, tenminste, dat wordt voorspeld. De afgelopen dagen werd er slecht weer voorspeld, heel erg slecht weer. Mijn lief kwam maandag thuis met een bodempje water golvend door zijn schoenen en ik zag filmpjes op facebook van een bus die tot over de koplampen door het water ploegde, op maar zo’n 10 kilometer van mijn huis. Op het land stond het graan langs de randen in een laag water alsof het een rijstveld was. Maar voor het komende weekend is de voorspelling dat het écht mooi weer wordt, warm, zonnig, strand-, park-, buitenweer!

Time wasted 2

 

 Tijd die je met plezier verspilde, was niet verspild

Het mooie weer drijft mijn kinderen naar buiten, de zandbak en de bosjes in en als ze terugkomen nemen ze het buiten een beetje mee naar binnen.  Ik zou bijna een vakantie gevoel krijgen als ik met blote voeten  binnen loop, zoveel zand ligt er dan op de vloer. En dan moet ik dus eigenlijk aan de poets. En er moeten  wassen gedraaid, ramen gezeemd, onkruid gewied en de lijst gaat nog wel even door. Maar dit weekend wordt het mooi weer en in Nederland weet je nooit hoe lang dat duurt. Dus ik heb me voorgenomen om daarvan te genieten, met een boek in de tuin, op de fiets langs het water of misschien wel op een terrasje. Het gevaar is dat ik me dan, na zo’n weekend heerlijk zonnig lummelen, schuldig voel om de verspilde tijd.  En dat ik maandag loop te mopperen terwijl ik een huishoudelijke inhaalslag moet maken. Maar ik denk dat ik dit weekend maar met John Lennon’s wijsheid mee ga: Time you enjoy wasting, was not wasted. Hup, benen omhoog, kom maar op met die zon!

Wat ga jij doen vandaag?

5 comments on “Slecht weer – goed weer
 1. Avatar Adrie schreef:

  Barbecuen. Na een korte bui nu weer droog.

 2. Avatar Mar schreef:

  Zó vrolijk die leuke tekening, ik herken het goed, ben ook vaak bezig en voor anderen en eigenlijk gun ik me niet veel tijd om eens te niksen, tijd voor mezelf is dan vaak nog wat studeren of sporten, iets nuttigs in ieder geval..het zal wel heerlijk zijn om eens lekker buiten te “hangen” en te luieren.. Veel plezier, fijn weekend en nog vele zonnige dagen voor iedereen..

 3. Avatar Yo schreef:

  Varen.

  • Avatar Geesje schreef:

   Heerlijk! Ik herinner mij een dag samen varen met jou en de neven, ontzettend ontspannen genieten!

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
4 juni 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief