Smeer het vakantiegevoel uit

Ook zo’n zin in de zomervakantie maar pas 21 juli echt vrij? We geven je tips om nu al in de vakantiestemming te komen. En als je deze dingen nou ook ná je vakantie in de praktijk brengt, heb je het vakantiegevoel lekker lang over drie maanden uitgesmeerd.

Vakantie is het gevoel van er even uit zijn, gelukzalig niets moeten en los zijn van je omgeving. Hoe kun je dat vakantiegevoel krijgen als je nog niet op vakantie bent? Natuurlijk kun je nu nog niet onder de dagelijkse taken zoals werken, zorgen en het huishouden uit, maar je kunt ze wel onderdompelen in dat fijne vakantiegevoel.

Sla boeken in

Je kunt bijvoorbeeld nu al een stapel boeken in huis halen en besluiten om deze te lezen in de uurtjes dat je normaal gesproken op je mobiel, tablet of voor de tv zit. Voor je het weet, zit je in die heerlijke vakantieflow.

Zodra het kan, eet je buiten

Zodra het droog en aangenaam is, dek je de tuintafel, trek je bij iets minder weer desnoods een dikke trui aan en voel je weer hoe lekker het is om in de buitenlucht te eten. Je kookt wat je normaal gesproken zou koken, maar legt het vlees, vis of bepaalde groente nu op de barbecue in plaats van in de pan. Of eet buitenshuis en neem brood en salade mee naar het park, bos of strand.

Blijf buiten

Zorg dat je auto altijd is voorzien van een picknickkleed, en buitenspeelgoed. Kom je onverwachts langs een mooi stukje natuur, dan kun je daar wat langer blijven hangen. Ook lekker: in het weekend ’s ochtends vroeg de natuur opzoeken. Laat thuis voor wat het is, opruimen kan later ook nog.

Feest

Organiseer een buitenfeestje. Niks is gezelliger dan mensen ontmoeten en spontane feestjes zijn vaak het leukst. App een paar willekeurige vrienden en bekenden, vraag of iedereen wat meeneemt en zoek een leuke buitenplek op. Ook bijvoorbeeld een verjaardag kun je ook prima in het park of bos vieren.

Tekst gaat verder na foto

buiten

Relaxte weekenden

Plan je weekenden niet te vol, laat bijvoorbeeld altijd één dag in het weekend open, zodat er ook ruimte is voor spontaniteit. Zo kun je bovendien ongelimiteerd tijd rekken en kom je in die relaxte stemming die zo bij vakantievieren past.

Van de bank af

Probeer ‘s avonds even naar buiten te gaan, niet om naar die vergadering te hollen, maar om lekker door de natuur te lopen. Als niet hondenbezitter kan ik enorm jaloers worden op mensen met een hond. Zag ik het vroeger als een verplichting om je hond uitlaten, nu zie ik een heerlijke reden om lekker buiten te wandelen, maar dit kun je zonder hond natuurlijk ook prima doen.

Wandel

Gebruik zoveel mogelijk de fiets of ga lopend naar iemand toe. Door te wandelen kun je je zintuigen helemaal aanzetten en alles van de omgeving in je opnemen. Ruisende bomen, fluitende vogels, een zee die je op de achtergrond hoort. Het geluid van de natuur is het mooiste geluid dat er is.

Ga festivals af

Het ultieme buitengevoel ervaar je op een leuk festival. Een beetje slenteren, een hapje eten, mensen kijken. Heerlijk als de zon op je hoofd schijnt. Kijk of er in de buurt iets wordt georganiseerd. Grote festivals, foodtrucks, kleinschalige buitenoptredens. Neem je picknickkleed, en eten en drinken mee. Wedden dat je na een uur vergeet welke dag het is?

Hoe kom jij in de zomersferen?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 mei 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief