Smoesjes

Laat in de middag

Vanmiddag moest deze blog af zijn. Dat heb ik afgesproken met de redacteur. Jullie lezers kunnen niet zien hoe laat het is nu ik eraan begin…geloof me, het is zo laat in de middag als het stoplicht zeer donkergroen kan zijn. Ik ben wel vaker laat hoor, laat me hier geen heilig boontje uithangen, zeker hier niet, maar vandaag…

Smoesjes

Het zit zo, nu komen de smoesjes, ik waarschuw alvast even. Het zit dus zo: we gaan verbouwen. Nu klinkt dit niet heel heftig, iedereen verbouwt wel eens, maar wij zijn geen klussers, mijn lief en ik. We doen heus wel eens iets en kunnen ook best wel wat. Maar nu, nu volgt het grote werk: de vloer, de muren en een heuse wandkast. Big thing voor ons niet-klussers. Nog steeds niet echt een goede smoes, dus laat me nog even doorgaan… Wij hebben namelijk spullen. Veel spullen. Stiekem heel erg veel spullen. Of eerlijk gezegd: ik heb heel erg veel spullen. Ik heb 101 opschrijfboekjes, studieboeken, knutselspullen,  tientallen rollen tape, tekenpennen, – stiften, -potloden en ga zo maar door. Ik ben een verzamelaar, een hamsteraar. En bij gebrek aan hobbykamer staan al mijn spullen in de woonkamer, in twee tamelijk grote kasten rommelig te zijn.  En al die spullen moeten nu dus even weg. Wat betekent dat alles in dozen moet en al die dozen moeten naar de zolder. Dus ik was best wel druk deze week. Tot zover de smoesjes.

Druk met dingen

Soms ben ik er heel goed in om druk te zijn met allerlei dingen, die echt wel belangrijk zijn, maar ervoor zorgen dat andere dingen, zoals blogs, of opruimen of relaxen bijvoorbeeld, er niet van komen. En dat is dan jammer, of storend, of lastig en irritant. Ik kan me vervolgens zo aan mezelf irriteren dat er he-le-maal niks meer uit mijn handen komt.

Gewoon doen

Ik heb dat ook een beetje met God,  bidden, bijbellezen,  etc. het schuift al snel naar onderaan het prioriteitenlijstje. En dat is best jammer. Ik heb daar ook altijd allerlei smoesjes voor. Maar het mooie is, God zit helemaal niet op smoesjes te wachten, of excuses. Het is goed genoeg, prima zelfs, om het gewoon weer op te pakken. Dus, ik ben op deze avond gaan zitten met de laptop, tussen de halfvolle dozen en halflege boekenkast. En heb deze blog geschreven. Geen smoesjes, gewoon doen. Niemand boos, iedereen blij. Toch?

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
10 juli 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief